12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTabla bulgareasca pentru acoperirea caselor distruse de furtuna

Tabla bulgareasca pentru acoperirea caselor distruse de furtuna

Localitatile doljene calamitate vor primi din partea statului peste sase miliarde de lei si materiale de constructii

Prefectura Dolj a convocat, la sfirsitul saptaminii trecute, o sedinta cu primarii localitatilor grav afectate de calamitati in ultimele doua luni, pentru repartizarea ajutoarelor financiare si materiale acordate de guvern. Este vorba despre Valea Stanciului, Celaru, Secu, Poiana Mare, Murgasi, Sadova, Desa, Virvor si Bratovoiesti. Cele noua comune vor primi, din rezervele de stat, peste sase miliarde de lei, iar unele dintre acestea vor beneficia si de materiale de constructii constind in tigla, tabla si geam.

Valoarea despagubirilor a fost stabilita prin doua hotariri de guvern, adoptate de executiv la sfirsitul lunii trecute, pe baza materialelor elaborate de comisiile judetene care au inventariat pagubele. Cele mai afectate de furtuni sint comunele Valea Stanciului, Celaru si Secu, localitati spre care se vor indrepta majoritatea materialelor de constructii. Secretarul general al Prefecturii Dolj, Ionel Ciobotea, a precizat: „Este vorba de 29.000 de bucati de tigla, 400 de metri liniari de geam si aproximativ noua tone de tabla zincata. In proportie de 80 la suta, acestea vor fi directionate catre Valea Stanciului, unde pagubele au fost de proportii. Repartizarea lor se face sub coordonarea unui colectiv constituit la nivelul prefecturii. La sfirsitul saptaminii trecute, a fost adusa tabla, de provenienta bulgareasca, urmind ca in curind sa fie trimise si celelalte materiale“.

Ajutoarele financiare acordate populatiei pentru refacerea gospodariilor se ridica la 1,7 miliarde de lei. Alte 4,4 miliarde de lei vor fi folosite pentru refacerea drumurilor comunale si judetene, a Caminului cultural de la Celaru, precum si a scolii si gradinitei distruse de la Sadova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS