16.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalO tinara din Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap a murit dupa ce s-a lovit cu capul de o bordura

O tinara din Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap a murit dupa ce s-a lovit cu capul de o bordura

Mama fetei suspecteaza totusi ca alta ar fi cauza decesului fiicei ei

Monotonia in care isi duc zilele batrinii si persoanele cu handicap internate in Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap (CRRPH) din Craiova a fost tulburata de un eveniment petrecut in noaptea de vineri spre simbata. Una dintre pacientele centrului, o tinara de 25 de ani suferind de sindromul Langdon Down si de polioligofrenie, a iesit in acea noapte „la plimbare“, profitind de neatentia infirmierelor de serviciu, si a murit dupa ce a cazut si s-a lovit cu capul de o bordura ascutita. Desi trupul fetei era cald inca in momentul in care a fost descoperit, iar echipajul de pe salvarea chemata imediat a incercat resuscitarea acesteia, pentru Madalina Curca nu s-a mai putut face nimic. Evenimentul a capatat amploare in momentul in care mama tinerei a pus sub semnul intrebarii circumstantele si cauza mortii fiicei ei.

Elena Curca spune ca a fost anuntata de decesul Madalinei a doua zi, in jurul orei 12.00. Desi i s-a explicat ce s-a intimplat, femeii i s-au parut prea multe lucruri neclare si a inceput sa se indoiasca in ceea ce priveste cauza mortii fetei. „Cum m-au vazut batrinii strinsi in curte mi-au spus ca fata mea avea o spartura in cap de parca a fost lovita de topor. Angajatii caminului nu au vrut sa-mi spuna cine a fost de serviciu in noaptea aia si numai dupa ce i-am amenintat au inceput sa spuna nume. Apoi, daca Madalina a murit la ora trei noaptea, pe mine de ce m-au anuntat abia la 12.00? M-am dus la camin, am vazut locul unde s-a intimplat incidentul si pe bordura respectiva nici macar nu era singe. Eu vreau sa stiu exact ce s-a intimplat cu fiica mea si de ce exista atitea secrete legate de moartea ei“, a spus femeia.

„In ceea ce priveste cauza decesului, nu exista nici un fel de suspiciuni“

Se pare insa ca numai pentru Elena Curca lucrurile sint neclare, din partea celorlalte persoane, inclusiv a reprezentantilor politiei,care au anchetat cazul, neexistind suspiciuni privind moartea fetei.

„In urma efectuarii necropsiei s-a stabilit cauza decesului ca fiind traumatism cranio-cerebral acut deschis, produs prin cadere si lovire cu un obiect dur. In ceea ce priveste cauza decesului, nu exista nici un fel de suspiciuni“, a spus Florentina Popescu, purtator de cuvint a Inspectoratului de Politie Dolj.

Conducerea CRRPH spune ca Elenei Curca i-au fost explicate conditiile in care a murit fata si ca este aberant sa se vorbeasca despre un omor sau o alta cauza. Directoarea Mihaela Diaconeci sustine ca singurele vinovate pentru ce s-a intimplat sint cele doua infirmiere de serviciu care, de altfel, vor fi si sanctionate cu desfacerea contractelor de munca: „A fost un accident. Nu spunem numai noi asta, ci si politistii si procurorii care au fost chemati imediat. Fata a iesit noaptea, s-a impiedicat si in cadere s-a lovit de bordura. In cazul bolii ei, oasele sint foarte subtiri si fragile. De aceea lovitura i-a provocat o spartura atit de mare in craniu. Politistii chiar au prelevat fire de par din locul unde a cazut fata. Noi vom desface contractele de munca ale celor doua infirmiere care au fost de serviciu in acea noapte si care trebuia sa supravegheze bolnavii“.

Chiar daca demiterea celor doua functionare este o consolare slaba pentru Elena Curca, femeia trebuie sa accepte ca a fost un accident regretabil si numai atit. Mai ales ca politia a decis deja ca in cazul Madalinei nu exista semne de intrebare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS