11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAgentii economici gorjeni au prejudiciat statul cu peste 2,6 miliarde de lei

Agentii economici gorjeni au prejudiciat statul cu peste 2,6 miliarde de lei

O firma din Tintareni a vindut primariei calculatoare fara documente

Comisarii Garzii Financiare Gorj au controlat in luna iulie activitatea a 145 de agenti economici. 113 dintre acestia au fost sanctionati cu amenzi contraventionale in valoare de peste 809 milioane de lei si au fost confiscate bunuri in valoare de 808 milioane.

De asemenea, aproximativ 1,5 miliarde de lei au fost incasate de catre Garda Financiara Gorj din valorificarea marfurilor confiscate.

Comisarii au mai constatat prejudicii aduse statului de catre agenti economici gorjeni, care s-au sustras de la plata taxelor, impozitelor si majorarilor aferente, in valoare de peste 2,6 miliarde de lei. Au fost amendati si agenti economici care au comercializat marfuri fara documente legale si cei care au inscris in devizele de lucrari costuri nereale.

SC MGV COMPUTER, din comuna Tintareni, a vindut consiliului local sapte calculatoare, in valoare de 35 de milioane de lei. La verificarea societatii, s-a constatat ca acestea nu aveau documente legale de provenienta, iar suma incasata de catre agentul economic a fost confiscata.

Un alt caz de incalcare a legii a fost identificat si la SC ACO INVEST SRL din Tirgu Jiu, al carui administrator a facturat catre EM SUBTERAN Motru 221.285 mp de timplarie aluminiu, prezentind acte de provenienta numai pe o parte a marfii. S-a dispus confiscarea banilor incasati ilicit, respectiv 46,8 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS