18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn avion sportiv s-a dat cu rotile in sus intr-o bostanarie

Un avion sportiv s-a dat cu rotile in sus intr-o bostanarie

Un avion apartinind Aeroclubului Oltenia a aterizat fortat intr-o bostanarie din cartierul Catargiu, simbata dupa-amiaza, dupa care s-a rasturnat. Pilotul aparatului, Marian Trocan, de 33 de ani, s-a ales cu un traumatism cranio-cerebral deschis. Asistenta medicala Cirtici Angelica, coordonator tura la Serviciul de ambulanta, a spus ca pilotul era constient la sosirea echipajului medical:

„Pilotul avea un traumatism cranio-cerebral deschis. I s-a acordat primul ajutor, dar nu a vrut sa paraseasca aparatul pina la sosirea superiorilor. Nu stim daca ulterior s-a prezentat la serviciul de urgenta“.

Avionul polonez, tip Wilga, cu indicativul PZL 104, aparat sportiv destinat tractarii planoarelor, efectua un zbor de antrenament in momentul producerii incidentului. Cind au aparut problemele la bordul avionului, Marian Trocan a reusit sa desprinda planorul pilotat de Stanislav Salat, de 23 de ani, si de Gabriela Ciovica, de 21 de ani. Planorul a ajuns la sol fara nici o problema. Marian Trocan a incercat, la rindul lui, sa aterizeze fortat, dar dupa aterizare, avionul s-a rasturnat.

„Am auzit un zgomot si am vazut cind facea viraje in aer. Am auzit cind s-a oprit motorul si am vazut cind a dat drumul planorului. Dupa aceea, avionul a incercat sa aterizeze, dar cind a ajuns la pamint s-a rasturnat“, a spus Constantin Constantin, martor al accidentului.

Cristian Smarandache, comandantul Aeroclubului Oltenia, spune ca, la o prima vedere, avionul ar fi facut… pana prostului: „S-ar parea ca avionul a ramas fara combustibil. Pilotul a reusit sa desprinda planorul si a aterizat fortat. Din cauza solului afinat, trenul de aterizare s-a intepenit intr-o brazda si avionul s-a rasturnat. Deocamdata, nu pot sa spun care a fost cauza precisa a accidentului“.

Vadit iritat de insistentele ziaristilor sositi la fata locului, Cristian Smarandache i-a agresat verbal pe cameramanii posturilor TV B1 si Romania 1.

O comisie formata din reprezentanti ai Aeroclubului Roman si ai Ministerului Transporturilor urmeaza sa determine cauzele producerii incidentului aviatic.

Desi pilotul avionului si cei doi piloti ai planorului au scapat teferi, dar speriati, accidentul a facut totusi victime. Zece lubenite si trei verze din culturile localnicilor au fost distruse in urma impactului aparatului cu solul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS