10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO terasa de vara s-a prabusit strivind patru persoane

O terasa de vara s-a prabusit strivind patru persoane

Doi dintre raniti au fost trimisi in stare critica la Spitalul de Neurochirurgie din Bucuresti

Patru oameni au vazut moartea cu ochii dupa ce o terasa de vara construita impropriu s-a prabusit peste ei. Doi dintre raniti, angajati ai firmei NIC SUM, au fost trimisi in stare critica la Bucuresti. Martorii care i-au vazut pe cei patru oameni sub darimaturi spun ca au asistat la scene de cosmar. Patronul societatii nici nu a catadicsit sa anunte Inspectia in Constructii despre accident, aceasta aflind de la ziaristi despre cele intimplate. Daca vreunul din cei patru raniti isi va pierde viata, patronul Nicolae Davitoiu risca o pedeapsa cu inchisoarea.

Mai multi angajati ai societatii NIC SUM lucrau vineri la amenajarea terasei de vara din complexul turistic Jalesul ,unde urma sa aiba loc simbata o petrecere cu aproape 200 de angajati. Ion Andritoiu, Elena Grigorescu, Ion Boboc, Mariana Boboc , Elisabeta Dutescu si Mihail Olaru aranjau niste mese sub un acoperis cind s-au trezit ca intreaga constructie s-a prabusit peste ei. Ultimii doi au reusit sa fuga de sub acoperis, dar pe ceilalti patru, sutele de kilograme de tigla si lemn i-au strivit.

„Aranjam niste mese si am auzit un zgomot deasupra capului. Eram mai la margine si am reusit sa ies de sub acoperis. Pe patru dintre colegii mei i-a prins insa acoperisul care a cazut. Constructia a fost facuta cu o luna in urma“, a spus Elisabeta Dutescu, nevenindu-i sa creada ca a scapat cu viata.

Dupa ce constructia s-a prabusit, mai multe persoane s-au chinuit sa-i scoata pe raniti. „Treceam prin apropiere si am auzit un zgomot asurzitor. Cind am ajuns aici, oamenii se chinuiau sa-i scoata pe cei patru de sub tigla. Pe unul dintre barbati aproape ca l-a ingropat in pamint. Nu reuseau sa-l scoata afara si le-am spus sa taie lemnele cu o drujba. N-am vazut asa ceva in viata mea. Era plin de singe, ii iesisera oasele afara si ochii din cap. Cind l-au urcat in salvare, se tinguia si spunea ca nu-si mai simte picioarele“, a spus Luminita Vasilescu.

Cu resturile din acoperisul prabusit, patronul si-a consolidat o constructie asemanatoare

Ion Boboc si Mariana Boboc au fost transportati la Spitalul de Neurochirurgie din Bucuresti. „Ranitii erau in stare foarte grava, dar au ajuns cu bine la Bucuresti. Nu avem alte vesti despre ei. Ceilalti doi au ramas la Sectia ATI in Tirgu Jiu“, a spus Ana Duma, directoarea Serviciului de Ambulanta Gorj.

Cadre ale acestui serviciu au precizat ca, in situatia in care Ion Boboc va supravietui, va ramine paralizat pentru tot restul vietii. Barbatul are acasa patru copii. La terasa pe care o amenajau cei patru raniti urma sa aiba loc simbata o masa festiva la care ar fi participat aproape 200 de persoane.

„Daca acoperisul ar fi cazut a doua zi, cel putin 50 de persoane ar fi fost ranite“, a spus Aristica Olaru, comandantul Grupului de Pompieri Gorj. Patronul societatii NIC SUM , Nicolae Davitoiu, nu a anuntat Inspectia in Constructii despre accidentul produs la terasa Jalesul. Inspectorii au aflat de la ziaristi si s-au dus ieri sa vada despre ce este vorba. Acestia au descoperit ca resturile ramase din acoperisul prabusit fusesera folosite pentru a consolida o constructie identica aflata in apropiere.

„Din primele constatari, putem spune ca acoperisul respectiv a fost construit impropriu. Patronul risca o amenda de pina la trei milioane pentru ca nu ne-a anuntat. I-am lasat vorba sa ne aduca autorizatiile. Daca nu a avut autorizatie, va primi amenda de 93 de milioane de lei. Daca unul dintre raniti va muri, patronul risca pedeapsa cu inchisoare“, au spus reprezentantii Inspectiei in Constructii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS