6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDoi gorjeni si-au pus streangul de git

Doi gorjeni si-au pus streangul de git

Bogdan Adam atirna intr-o salcie sub care tricota linistita o batrina

Un gorjean de 23 de ani s-a spinzurat dupa ce a furat un televizor alb-negru, patru cornuri cu ciocolata si 200.000 de lei. Bogdan Adam, din comuna Stanesti, a spart joi seara un magazin din localitatea Schela, unde lucra ca paznic la o balastiera care apartine societatii UNIREA SA.

Pentru ca nu avea cu ce sa duca acasa televizorul furat, tinarul a chemat un taxi de la Tirgu Jiu, care l-a transportat pina la Stanesti. Vazindu-se cu televizorul in casa, Bogdan Adam nu a mai iesit la poarta pentru a-i plati soferului contravaloarea cursei. Acesta a plecat furios, sosind a doua zi impreuna cu patronul sau, insa hotul nu a fost de gasit.

Pusi in incurcatura, cei doi au plecat la Schela si au reclamat la politia de acolo ceea ce li se intimplase. In acelasi timp, patronul barului care fusese pradat reclamase si el furtul televizorului. Pagubitii au mers impreuna la balastiera unde stiau ca tinarul era angajat, insa nu au avut noroc. Vineri dupa-amiaza, Bogdan Adam a fost gasit atirnind intr-o salcie aflata linga o apa din incinta balastierei. Un sofer care venise sa ia pietris a ramas uimit cind a observat in copac trupul tinarului, iar sub el, o batrina din localitate care croseta. Ana Patrascoiu, care venise cu vaca la pascut, nu a observat ca deasupra ei era un om spinzurat. Atunci cind soferul a atentionat-o sa plece de linga copac pentru ca in el atirna un om, femeia a lesinat, fiind transportata la dispensarul din localitate.

Politia a descoperit ca Bogdan Adam era recidivist, mai avind de ispasit un rest de pedeapsa de trei ani inchisoare. Viceprimarul comunei Schela, Aristica Serbanescu, a spus: „A luat o sfoara si si-a pus-o de git. Lumea spune ca i-a fost frica sa nu se intoarca la inchisoare. Bine ca Ana Patrascoiu a scapat doar cu o sperietura.“

In aceeasi comuna, cu o zi inainte ca Bogdan Adam sa se spinzure, Nicolae Patrascoiu, de 34 de ani, si-a pus streangul de git. Acesta era cunoscut printre sateni ca fiind un om care consuma alcool. Pentru problemele pe care le crease politiei, Nicolae Patrascoiu fusese amendat cu 5.000.000 de lei. Vazindu-se in situatia de a merge la inchisoare pentru ca nu avea bani sa achite amenda, barbatul s-a spinzurat joi de un pom din spatele casei sale. In urma sa, doi copii minori au ramas orfani de tata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS