19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGarda Financiara nu slabeste nici o clipa controalele

Garda Financiara nu slabeste nici o clipa controalele

Comisarii financiari din judetul Olt au aplicat in doar citeva zile aproape 20 de amenzi contraventionale in valoare de peste 140 de milioane de lei.

Sanctiunile au fost aplicate ca urmare a incalcarii repetate a disciplinei financiar-fiscale in vigoare de catre unii agenti economici, persoane juridice si persoane fizice. 67 de milioane de lei urmeaza sa intre, cit de curind, in buzunarul statului pentru ca patronii a zece firme din judet nu au inteles ca unde-i lege nu-i tocmeala.

De asemenea, cinci comercianti verificati in piata agroalimentara din Caracal si bazarul Zahana din Slatina s-au „pricopsit“ cu amenzi de 15 milioane de lei pentru ca nu aveau certificate de producator agricol pentru produsele comercializate la momentul controlului.

„Trepadusii“ a patru firme care transportau marfa fara a avea documente justificative au fost amendati cu 22 de milioane de lei. Doua societati comerciale care se ocupau cu gestionarea deseurilor feroase si neferoase au primit sanctiuni pentru abateri de la legea dupa care functionau (OUG nr. 16/2001) in suma de 40 de milioane de lei.

Cu acelasi prilej, firmele in cauza au ramas si fara 6,3 milioane de lei, suma care le-a fost confiscata fara prea multe cuvinte de inspectorii Garzii Financiare. Nu in ultimul rind, comisarii financiari olteni au mai aplicat citeva amenzi contraventionale, in valoare de 26 de milioane de lei, pentru trei firme ai caror patroni au „omis“ si pina in prezent sa-si cumpere aparate de marcat electronice fiscale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS