25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLiderii sindicatelor miniere se plimba cu elicopterul pentru a-si face analize medicale

Liderii sindicatelor miniere se plimba cu elicopterul pentru a-si face analize medicale

Un elicopter a aterizat ieri in jurul prinzului pe stadionul Municipal din Tirgu Jiu, generind multa agitatie in rindul trecatorilor si mai ales al ziaristilor. Pentru ca nu este un eveniment des intilnit, presa a inceput sa se intereseze ce se intimpla. Surse din cadrul Ambulantei Gorj au confirmat ca este vorba de un pacient care va fi dus la Timisoara. Cercetarile au scos la iveala ca pacientul este un lider sindical din Valea Jiului care a solicitat elicopterul pentru a-si face niste analize.

Victor Badirca, vicepresedintele Centralei Sindicatelor Miniere din Romania, inginer la EM Uricani, a fost implicat in noaptea de 29 spre 30 iulie intr-un accident rutier produs pe Calea Bucuresti din Tirgu Jiu, in jurul orei 23.00. Acesta s-a izbit de gardul Unitatii Militare in timp ce conducea cu viteza excesiva un autoturism marca Hyunday. Cauza accidentului a reprezentat-o neadaptarea la conditiile de trafic, soseaua fiind umeda din cauza ploii. Victor Badirca a fost amendat de Politia Rutiera cu suma de 300.000 de lei.

„Initial nu a avut nimic, dar apoi a inceput sa-l doara capul si a fost dus la spital“, a precizat maior Cornelia Micu, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean de Politie Gorj. Dupa ce a trecut prin Sectia de urgente a Spitalului din Tirgu Jiu, Victor Badirca a fost internat la Sectia ORL, unde a ramas pina in dimineata de 31 iulie, cind a solicitat externarea.

„Avea o stare generala buna, mergea pe picioarele lui, fusese usor lovit la fata intr-un accident rutier. Familia si colegii de la sindicatul minerilor au solicitat insa externarea pentru a-l transporta la Timisoara. Nu pentru interventii medicale, ci pentru analize. Dorea sa-si faca o tomografie sa vada daca nu a ramas cu complicatii care sa se faca simtite mai tirziu. Noi am pus la dispozitie o salvare care l-a dus la stadionul Municipal de unde a fost luat de un elicopter“, a spus Sanda Mischie, sefa Directiei de Sanatate Publica Gorj.

Deputatul Savu ii contrazice pe medicii gorjeni in ceea ce priveste starea lui Victor Badirca

Reprezentantii Sindicatelor Miniere din Valea Jiului au devenit foarte nervosi in momentul in care presa a inceput sa ceara amanunte despre acest caz: in ce situatii se foloseste elicopterul , cit costa un asemenea transport si cine suporta sumele respective? Deputatul Savu , care este si presedintele Ligii Sindicatelor Miniere din Valea Jiului, a fost de parere ca acesta nu este un subiect de presa si tine doar de organizatia sindicala. „Uitati acest subiect! Este problema noastra cit a costat transportul. N-aveti pic de umanitate. Este vorba de viata unui om. Nu este adevarat ca nu are nimic. Starea lui este foarte grava, iar miine va fi supus unei operatii. Noi avem elicopter la Compania Huilei si il folosim pentru angajati in caz de urgente. Daca va gaseam la marginea drumului, ranita, va luam si pe dumneavoastra cu elicopterul. Nu este treaba dumneavoastra cine plateste transportul si nici cit costa. Cind este vorba de viata unui om, noi nu ne uitam la bani“, a spus presedintele Ligii Sindicatelor Miniere din Valea Jiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS