6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHarakiri in stil oltenesc

Harakiri in stil oltenesc

Un craiovean a incercat sa se sinucida cind a aflat ca trebuie sa restituie o datorie a sotiei sale, in valoare de 80.000 de dolari.

Marin Giscan, de 50 de ani, din Craiova, s-a pomenit in noaptea de 29 spre 30 iulie cu vreo zece romi in locuinta sa din str. General Dragalina. Acestia l-au amenintat ca, daca in urmatoarele doua – trei zile nu achita o polita mai veche, de vreo 80.000 de dolari, ii vor arde casa si ii vor omori familia. Marin a luat in serios avertismentele, insa gindul ca nu va avea bani sa achite datoria nu i-a mai dat pace. A doua zi de dimineata, in timp ce sotia era plecata cu treburi prin tirg, a incercat sa se sinucida, facindu-si cu lama de ras o taietura in regiunea abdominala. Cind s-a intors acasa, sotia l-a gasit zacind intr-o balta de singe si a chemat salvarea. Marin Giscan a fost transportat de urgenta la Spitalul Clinic nr.1 Craiova, unde a fost operat.

„Pacientul a fost adus in serviciul de ugenta, avind o plaga taiata nepenetranta de 50 cm, produsa prin autoagresiune. A fost operat, iar acum se afla in afara oricarui pericol“, a declarat dr. Marian Munteanu, medic primar chirurg.

Sotia victimei, Viorica Giscan, se considera vinovata de cele intimplate. „Din cauza mea s-a intimplat totul. In urma cu mai mult timp am luat cu imprumut o suma de bani, fara stirea barbatului, de la niste camatari“, a spus Viorica.

Dupa operatie, Marin Giscan era deosebit de agitat si a cerut insistent sa-si vada sotia.

Conform celor declarate de lt. Florentina Popescu, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean de Politie Dolj, din primele cercetari intreprinse de politistii de la Sectia 3 Craiova, reiese ca mobilul tentativei de sinucidere a fost intr-adevar o datorie neonorata.

„S-au luat totodata masuri in vederea aplanarii unui eventual conflict intre victima si creditorii sai“, a precizat purtatorul de cuvint al IJP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS