20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Stiri diverse

Suparati ca au ramas in pielea goala

In comuna Radovan a izbucnit simbata dimineata un scandal intre patronul unei discoteci si citiva tineri cu chef de cearta. La ora 5.00 patronul discotecii din comuna a considerat ca este timpul sa sparga bilciul, dar trei tineri, care consumasera alcool toata noaptea si dansasera la bustul gol, erau suparati ca nu-si mai gaseau tricourile. Din aceasta cauza, Claudiu Velea, de 25 de ani, din Giurgiu, Iulian si Nicusor Pata, de 25, respectiv 18 ani, din Craiova, au inceput sa se certe cu Adrian Mitroiu, de 25 de ani, patronul discotecii, si cu tatal sau, Valentin Mitroiu, de 48 de ani. In urma scandalului, Adrian Mitroiu si tatal sau au ajuns la Spitalul Clinic nr.1 Craiova, iar in functie de rezultatele medicale se vor lua masurile corespunzatoare impotriva scandalagiilor.

(I.P.)

Un agricultor a murit sufocat de fin

Sirbu Enescu, de 43 de ani, din Valea Stanciului, era intr-o remorca incarcata cu fin si tractata de un tractor condus de Marius Eugen Cinta, de 23 de ani, din aceeasi localitate. Pe raza comunei Macesu de Jos, la traversarea unui pod, conducatorul tractorului a pierdut controlul autovehiculului, iar remorca s-a rasturnat intr-un canal. Sirbu Enescu, barbatul din remorca, a murit sufocat de fin.

(I.P.)

Si-a dat foc de la butelie

Constantin Craciunoiu, de 51 de ani, din Poiana Mare, s-a autoincendiat vineri noapte cu ajutorul unei butelii de aragaz. Barbatul era bolnav psihic, iar in ziua respectiva a consumat mai multe pahare cu bauturi alcoolice, dupa care s-a inchis intr-o camera a locuintei sale, fara sa stie nimeni ce face. Desi a fost trimis la Spitalul Clinic nr. 1 pentru ingrijiri medicale, piromanul a decedat din cauza complicatiilor survenite.

(I.P.)

Festivalul satelor dunarene

Festivalul satelor dunarene s-a desfasurat, simbata si duminica, la Svinita – Mehedinti. Aflata la cea de-a 24-a editie, manifestarea a reunit invitati din satele de pe malul romanesc al fluviului – Clisura Dunarii, Eselnita, Dubova, Berzeasca si de pe malul iugoslav, din localitatea Milanovac. Potrivit primarului localitatii Svinita, Ion Iovanovici, timp de doua zile, formatii artistice si cintareti au primit aplauze din partea unei asistente numeroase.

(D.L.)

Zece tineri suedezi au vizitat judetul Gorj

Un grup de zece tineri suedezi s-a aflat in judetul Gorj, intr-un schimb de experienta. Oaspetii au vizitat cele mai importante puncte turistice, monumente istorice si operele sculptorului Constantin Brancusi. La sfirsitul saptaminii trecute, tinerii din Suedia au avut intilniri si cu autoritatile judetene: „S-au discutat proiecte de viitor, privind integrarea tinerilor in societatea civila. Urmeaza ca anul viitor sa viziteze Suedia zece tineri din comuna Musetesti, care cunosc cel putin o limba straina“, a declarat Oana Pastae, coordonator in cadrul Asociatiei Animatorilor si Monitorilor pentru Copii si Tineret – „Tineri fara Frontiere“.

(M.C.H.)

Doljenii au cumparat utilaje agricole subventionate

De ordinul MAAP nr. 221/2002 privind subventionarea cu 55% a achizitionarii de tractoare si masini agricole au profitat mai multi fermieri doljeni. In cele citeva luni, cit au fost valabile prevederile ordinului, s-au achizitionat utilaje agricole in valoare de 5,9 miliarde de lei. Cele cinci societati producatoare: MAT SA, SC UT Brasov, MAT MAGRIT Craiova, SC INSTIRIG Bals si SUMA Bailesti nu au primit pina acum nici un ban din subventia promisa de guvern.

(M.D)

Primaria Polovragi a primit avertisment de la OJPC

Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului Gorj (OJPC) a sanctionat cu avertisment Primaria Polovragi pentru modul in care a organizat manifestarile prilejuite de sarbatoarea Sfintului Ilie. In comuna respectiva se organizeaza cu aceasta ocazie un bilci la care vin comercianti si cumparatori din toata Oltenia. Inspectorii OJPC au descoperit, in urma unui control, ca primaria a pus la dispozitie sutelor de oameni doar doua toalete publice si o singura ghena de gunoi.

(C.C.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS