13.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTrenul l-a taiat in doua

Trenul l-a taiat in doua

Romulus-Liviu Curca, de 51 de ani, din Craiova, s-a sinucis joi dupa-amiaza aruncindu-se sub rotile unui tren, dupa ce, cu citeva ore mai devreme, mai avusese o tentativa de acest gen. Putini sint insa cei care au varsat lacrimi aflind de moartea lui.

Sinucidere cu repetitie

Un barbat cu priviri pierdute se plimba joi dimineata pe peronul garii din Craiova. Politistii de la Transporturi Feroviare care patrulau prin zona l-au observat si li s-a parut suspect comportamentul acestuia. Omul privea cu atentie trenurile care se apropiau, dind impresia ca este gata sa se arunce in fata locomotivei. Politistii l-au trimis acasa, indepartindu-l doar temporar de tentatia unui gest necugetat.

Romulus-Liviu Curca nu a renuntat asa usor la ideea sinuciderii. Citeva ore mai tirziu a ajuns pe peronul Punctului Oprire Craiova Triaj, din cartierul Craiovita Noua, nu departe de blocul in care locuia. A stat pe peron minute in sir laolalta cu calatorii care asteptau diverse trenuri. Pe la ora 17.00 a oprit in fata sa trenul personal 9387, care circula pe ruta Caracal-Motru. Romulus Curca a privit cum calatorii urca in vagoane, apoi, cind trenul s-a pus in miscare, s-a aruncat sub rotile ultimului vagon. Trupul i-a fost sectionat in doua de tren exact in dreptul taliei.

Nicolae Marinescu, un calator care astepta alt tren, a privit neputincios intreaga scena. I-a alarmat imediat pe lucratorii postului de politie, care au chemat o ambulanta. Sosit la fata locului in citeva minute, personalul medical n-a putut insa decit sa constate decesul barbatului taiat de tren. „Fara nici o indoiala, a fost vorba de o sinucidere“, a mentionat plt.adj. Virgil Ion, seful Postului de Politie Craiova Triaj.

O moarte care n-a intristat pe nimeni

Decesul lui Romulus-Liviu Curca a induiosat prea putina lume, data fiind reputatia lui. Barbatul cazuse de multa vreme in patima alcoolului, acesta fiind unul dintre motivele pentru care sotia s-a despartit de el in 1984, luindu-si totodata si unicul copil cu ea. „De la sase ani am crescut, practic, fara tata, din cauza ca el isi petrecea majoritatea timpului prin circiumi. Cind bea, devenea foarte violent si nu de putine ori a avut conflicte cu oamenii. Dupa ce a facut si puscarie, mama mea a hotarit sa se desparta de el“, a spus Dorian Curca, de 27 de ani, fiul decedatului.

Tinarul a aflat de tentativa de sinucidere din dimineata zilei de joi de la un vecin, dar nu i-a dat crezare, pentru ca Romulus Curca amenintase de mai multe ori ca-si va pune capat zilelor si nimeni nu-l mai credea. Seara, Dorian a aflat de la politie ca tatal sau murise. „Stiu ca nu este bine sa-i vorbesti de rau pe morti, dar asta este adevarul: tatal meu era un om de nimic pe care l-a distrus bautura. Din cauza asta incetasem orice legatura cu el. Nici macar nu stiu unde locuia. Iar acum, date fiind relatiile dintre noi, nu-mi dau seama ce simt legat de moartea lui“, a mentionat Dorian Curca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS