11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjInmormintare in două episoade

Inmormintare in două episoade

• Fiul victimei nu este convins că tatăl său a murit inecat şi a supus toată familia testului cu detectorul de minciuni • El acuză poliţia şi Parchetul că au tergiversat cercetările in acest caz

Familia Popescu, din Ciuperceni, a fost in ultimele zece luni protagonista unui adevarat film de groaza. Totul a inceput cu disparitia lui Ion Popescu, de 54 de ani, capul familiei, care a fost vazut pentru ultima data pe 15 septembrie 2001. Mai multi consateni l-au vazut atunci pe barbat la circiuma din localitate, unde a baut alaturi de unul dintre fiii sai. Citeva persoane au mai spus ca l-au zarit apoi si pe drum, dupa ce plecase de la birt. Familia l-a cautat luni in sir, dar nu a reusit sa afle nici o informatie care sa conduca la gasirea celui disparut.

Disperat ca nu-si gaseste tatal, unul dintre fii, Ion Popescu, de 30 de ani, a decis sa apeleze la o emisiune care se ocupa cu astfel de cazuri, difuzata de un post national de televiziune. „I-am scris realizatorului Isopescu, cu speranta ca ma va ajuta sa-mi gasesc tatal. Nu mica mi-a fost mirarea cind am primit un raspuns de la acesta, in care se specifica faptul ca la politie nu e confirmata disparitia tatalui meu, desi trecusera citeva luni de cind nu-l mai vazuse nimeni. Eram disperat si banuiam pe toata lumea ca l-ar fi ucis. Am insistat ca toata familia sa fie supusa detectorului de minciuni. Atit fratele, mama, cit si unchiul meu au trecut cu bine acest test“, a spus Ion Popescu.

„Astept de o luna sa iau picioarele tatalui meu de la morga, sa le bag in mormint“

Cadavrul lui Ion Popescu a fost gasit in riul Jiu, pe 10 iunie 2002. In apa s-a gasit atunci doar partea de sus a trupului celui disparut. Medicii legisti au stabilit ca barbatul a murit inecat. „Dupa autopsie au spus ca s-a inecat. Eu nu pot sa cred ca a stat atitea luni in apa si nu s-a descompus. L-am recunoscut imediat, i se vedeau si tatuajele. Hainele de pe el nu erau putrezite, dar nu le avea pe toate. Inteleg ca sacoul i l-a smuls apa, dar puloverul nu avea cum sa i-l scoata“, a precizat fiul celui mort.

Dupa doua saptamini, a fost gasita si cealalta jumatate a cadavrului, tot in riul Jiu. „Am dorit sa-i punem si partea de jos a corpului in mormint. Cind ne-am adresat Parchetului, ni s-a spus ca este nevoie de aprobare pentru deshumare. Au zis sa stam acasa, ca ne anunta ei. Astept de o luna sa iau picioarele tatalui meu de la morga, sa le bag in mormint. Sper ca pina luni sa rezolv si treaba asta pentru ca au insistat domnii doctori de la morga si se pare ca a venit de la Parchet hirtia care trebuie. Eu nici acum nu sint convins ca tata nu a fost omorit si fac tot ce se poate sa se continue cercetarile. Voi merge la Bucuresti, sa cer sa se faca niste teste speciale. Poate se afla cine este criminalul“, s-a plins Ion Popescu.

Alexandru Doru Serban, din cadrul Biroului de presa al Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj, a spus: „La noi, hirtiile necesare in acest caz s-au rezolvat in doua zile. Este vina celor de la morga ca au taraganat lucrurile. In acest dosar s-a dispus incetarea cercetarilor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS