15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFosta conducere a SC IGO-ACET SA Draganesti este cercetata penal

Fosta conducere a SC IGO-ACET SA Draganesti este cercetata penal

Inspectoratul Judetean de Politie Olt a definitivat in urma cu o saptamina cercetarile in cazul fostului sef al Gardienilor Publici Olt, Doru Vochin, acuzat de frauda si multe altele, iar in aceste zile a anuntat inceperea urmaririi penale impotriva fostilor directori de la SC CORAPET SA Corabia si SC BOIANU SA Draganesti-Olt.

IJP Olt a dispus ieri punerea sub urmarire penala a fostului director al SC IGO-ACET SA Draganesti-Olt, Stefan Dirdala, de 54 de ani, a managerului Anghel Manea, de 42 de ani, si a casierei societatii, Mihaela Gheorghe, de 43 de ani, pentru savirsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice si inselaciune.

Stefan Dirdala si Mihaela Gheorghe sint acuzati ca in perioada 2000-2001 au aprobat mai multor salariati ai firmei sa ridice, pe baza unor dispozitii de plata ca avansuri de trezorerie, diferite sume de bani pe care le-au folosit in scopuri personale. Dupa ce acestia si-au facut treaba, au returnat banii la casierie.

Directorul economic al SC IGO-ACET SA Draganesti mai este acuzat ca, tot in aceeasi perioada, a aprobat cumpararea „de catre societate“ a unor materiale de la diferite firme sau persoane fizice, practicind preturi mari in momentul tranzactiei. In afara de aceasta metoda, el mai cumpara materiale care nu erau necesare procesului de productie al societatii, dar care ii erau lui utile mai tirziu, cind le revindea. Politistii incearca sa recupereze prejudiciul de peste 625,5 milioane de lei. In ceea ce-l priveste pe managerul societatii, Anghel Manea, politistii au adunat dovezi ca, in aceeasi perioada, acesta a scos din casieria unitatii aproape 10,3 milioane de lei. Cu banii respectivi si-a cumparat materiale pe care le-a folosit la montarea unei centrale termice in apartamentul propriu. Materialele in cauza erau justificate scriptic, cu ajutorul unor bonuri de consum.

Cu aceeasi ocazie a fost dispusa si inceperea urmaririi penale impotriva fostului primar al localitatii Draganesti-Olt din mandatul 1996-2000, Nicolae Balanescu, pentru savirsirea infractiunii de neglijenta in serviciu. El a dat dispozitie, in anii 1998-1999, ca zece mijloace de transport donate primariei de catre MApN sa fie date in folosinta, fara a se intocmi documente de predare-primire, RAGCL Draganesti-Olt. Acest lucru a permis ulterior ca, in momentul transformarii RAGCL in SC IGO-ACET SA, noua societate sa vinda la licitatie publica toate mijloacele de transport mentionate, a caror valoare de inventar fusese de 775.149.816 de lei. Prejudiciul nu a fost recuperat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS