22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTragic accident de circulatie la Leu - Dolj

Tragic accident de circulatie la Leu – Dolj

Atit soferul, cit si pasagerul din dreapta au murit

Un batrin a murit pe loc, iar un tinar – dupa o zi de coma de gradul cinci cu deces cerebral, in urma unui grav accident de circulatie petrecut simbata dimineata pe raza comunei Leu din Dolj.

In jurul orei 7.00, Daniel Antonie, de 34 de ani, din Craiova, se indrepta cu un autoturism Peugeot 307 cu numarul de inmatriculare B-31-PGT spre Caracal. In masina se mai afla Vasile Nicolaescu, de 79 de ani, tot din Craiova. La acea ora ploua torential, iar conducatorul auto rula cu viteza excesiva si a pierdut controlul asupra volanului, izbindu-se violent de un copac de pe marginea carosabilului.

Filmul ultimului drum…

Autoturismul era nou, cumparat de curind in leasing de la o firma bucuresteana. Soseaua libera l-a imbiat pe Daniel la drum. Considerind ca nimic rau nu i se poate intimpla, acesta a apasat tot mai mult pe acceleratie. Kilometrii erau „inghititi“ pe nesimtite de bolid. Dupa un lung tronson de sosea dreapta, la intrarea in Leu sint doua viraje succesive. La primul, masina s-a comportat bine. La iesirea din al doilea, autoturismul nu s-a mai inscris perfect, iar rotile din dreapta au scapat pe pietrisul de la marginea carosabilului. Speriat, Daniel a incercat sa redreseze masina, tragind de volan, dar prea tirziu. Diferenta de nivel dintre asfalt si macadam a deviat roata din fata tot spre dreapta. Aceasta a fost ultima manevra facuta de Daniel la volanul masinii sale… Autoturismul s-a desprins de la sol, a planat citiva metri si s-a „lipit“ cu laterala stinga de tulpina unui plop batrin, dupa care s-a rasucit in jurul acesteia. In acel moment, batrinul a fost proiectat pe usa laterala din dreapta citiva metri, decedind pe loc. Tot atunci s-a desprins tot ansamblul motor, care a sarit in directie contrara celei de mers peste zece metri. Dupa contactul cu plopul, masina a „zburat“ cu spatele inca 15 metri, pina in lanul cu porumb.

Centura de siguranta – ultima punte catre viata

„Venind dinspre Craiova, urmele se pierd cu vreo zece metri inainte de copac, din acel loc si pina unde am gasit masina nemaiexistind“, a spus lt. Costel Preda, sosit imediat la fata locului pentru a cerceta imprejurarile in care s-a produs acel groaznic accident. Masina a mers prin aer aproape 25 de metri, timp in care s-a izbit violent si de copac.

Daniel a fost gasit in interiorul autoturismului contorsionat. Acul vitezometrului indica aproape 150 de kilometri pe ora. Fiind vorba de un impact lateral, s-a declansat doar sistemul airbag din stinga si dreapta, nu si cel frontal. Daniel s-a lovit la cap de stilpul din spate stinga (de la luneta). Fragmente din masina erau imprastiate pe o raza de aproape 50 de metri de la locul impactului. O minima sansa ar mai fi existat daca s-ar fi folosit centurile de siguranta.

Operatiunile de salvare a conducatorului auto, de continuare a cercetarilor si de recuperare a ceea ce se mai putea recupera au fost mult ingreunate de ploaia torentiala, care nu mai contenea. Daniel Antonie a fost transportat de urgenta la Spitalul Clinic nr.1 Craiova.

Costel Preda a spus: „Facem inca o data apel la toti conducatorii auto, si in special la cei tineri, sa puna inainte de orice viata si integritatea corporala a lor si a pasagerilor. Viteza excesiva nu tine cont de marca masinii in care te afli. Am vazut cu totii oameni morti in autoturisme de ultima ora produse de firme de renume. Cele mai putine evenimente s-au intimplat cu vechile Dacii, care nu pot dezvolta viteze asa de mari. De asemenea, soferii nu trebuie sa ignore rolul centurilor de siguranta. Ele pot fi ultimul fir al vietii de care se mai pot agata“.

Ieri, la prinz, Daniel Antonie a decedat dupa ce o zi fusese tinut in viata de aparatele din Sectia de terapie intensiva. Sansele de supravietuire au fost practic zero inca de la inceput din cauza ca activitatea cerebrala incetase la putin timp dupa accident.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS