16.2 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIn pravalii a tunat, a fulgerat si a plouat... cu amenzi

In pravalii a tunat, a fulgerat si a plouat… cu amenzi

Atentat la sanatatea functionarilor primariei… mai pofticiosi (!?)

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Dolj au facut, la sfirsitul saptaminii trecute, obisnuitul raid prin societatile comerciale craiovene, in cautare de nereguli care ar putea pune in pericol sanatatea consumatorilor. Ajutati de reclamatiile deja „tapitilor“, inspectorii au descins in citeva patiserii si cofetarii, unde au iesit la iveala suficiente neajunsuri incit amenzile aplicate sa fie destul de consistente.

Nici week-end-ul trecut, chit ca a fost Sfintul Ilie, nu a trecut usor pentru agentii economici care, incalcind normele si regulile pentru protectia consumatorului, atenteaza la sanatatea celor care tocmai si-au umplut sacosele sau… burtile, in unitatea lor. Controlul la cofetaria PATI SPORT, situata in buricul orasului, chiar linga primarie, a fost determinat de o sesizare pe care inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorului (OPC) au primit-o cu citeva zile in urma. Iar ce s-a gasit acolo a confirmat presupunerile reclamantului asupra conditiilor de igiena in care sint pastrate produsele.

Indiene, rulade si cozonaci – uitate in vitrine de nu se stie cind

„Am primit o reclamatie de la un consumator care mincase la Patiseria Sport o shaorma, dupa aceea simtindu-se destul de rau. Si, intr-adevar, in unitatea respectiva am gasit foarte multe nereguli. In cofetarie erau foarte multe muste venite de pe casa scarii, normele de igiena nu erau respectate, recipientele pentru resturile menajere nu aveau capac. De asemenea, prajiturile nu aveau gramaj si chiar au fost scoase de la vinzare prajiturile «indiene» si ruladele, frisca folosita la prepararea acestora fiind deja acra. La fel s-a procedat si cu cozonacii, tinuti pe rafturi de nu stiu cind, fara elemente de identificare si termen de valabilitate. Acestia au fost distrusi pe loc“, a spus Dumitru Ionescu, inspector OPC.

In celelalte unitati vizate de controlul inspectorilor OPC, lucrurile stateau mult mai bine, cu foarte mici exceptii. „La Coreal-Femina, totul era in regula. La fel si la fast-food-ul CALIRA IMPEX SRL, unde totul era foarte curat. Singurul neajuns a fost faptul ca vinzatoarea acestei unitati nu a putut sa ne prezinte documentele de provenienta si certificatul de calitate pentru oua“, a spus Dumitru Ionescu.

Ziua de Sfintul Ilie nu a fost deci una fasta pentru comerciantii craioveni cu nereguli in batatura. Noi speram din… tot stomacul ca pina la Sfinta Marie lucrurile se vor indrepta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS