25.6 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Romania nu este mosia nimanui, iar noi nu sintem eterni la putere“

„Romania nu este mosia nimanui, iar noi nu sintem eterni la putere“

Presedintele PSD Adrian Nastase a declarat ieri, la sedinta Biroului Executiv Central (BExC) al partidului, ca le sugereaza membrilor PSD, aflati in functii din administratie, care vor fi implicati in scandaluri de coruptie sa-si dea demisia.

„Aceasta solutie este, din punctul meu de vedere, cea mai onorabila deoarece nu inseamna recunoasterea vinovatiei, ci respect pentru institutiile statului. Iar daca sugestia mea nu va fi ascultata, atunci o vom impune“, le-a spus Nastase membrilor BExC. Nastase a precizat ca monitorizeaza foarte atent fenomenele din teritoriu si a constatat ca in foarte multe locuri lucrurile nu sint in ordine.

„De la favorizarea unor licitatii la incredintarea suspecta a unor lucrari care se realizeaza pe bani publici, la anumite anturaje pe care le frecventeaza unii dintre colegii nostri, sau la opulenta afisata de unii functionari publici“, a precizat Nastase. El a adaugat ca solutiile pentru aceste cazuri sint de retragere a sprijinului politic pentru cei implicati in scandaluri evidente de coruptie si acordarea unor sanctiuni, pina la excluderea din partid. Nastase a mai spus ca PSD nu va oferi protectie politica pentru acte de coruptie si a decis ca sase grupe operative ale Delegatiei Permanente sa analizeze pentru fiecare judet semnalele de presa, sesizarile de cazuri de coruptie si sa propuna masuri.

„Romania nu este mosia nimanui, iar noi nu sintem eterni la putere“, le-a spus, din nou, Nastase membrilor BExC, acelasi mesaj fiind transmis si in urma cu sase luni, la precedenta sedinta a acestui for. Presedintele PSD a criticat si faptul ca exista ministere care nu consulta prefecturile si autoritatile locale in probleme specifice judetelor si, in acelasi timp, sint prefecti si presedinti de consilii judetene care au dezvoltat un comportament de stat in stat si nu sint receptivi la sugestiile ministerelor si actioneaza dupa bunul plac, al intereselor personale sau de grup. El a adaugat ca o alta problema grava este legata de diverse aranjamente locale, afaceri la limita legii, constituirea de grupuri de interese, lupte absurde intre colegi de partid, parlamentari si din administratia locala.

Nastase i-a criticat si pe parlamentarii partidului, aratind ca se impune o noua cadenta in ceea ce priveste disciplina si prezenta la vot, precum si legatura cu judetele sau aparitiile publice.

Presedintele PSD este nemultumit si in legatura cu faptul ca primeste semnale din judete ca structurile de conducere s-au indepartat de membrii simpli ai partidului, aratind ca acest lucru este o greseala. El a adaugat ca a constatat ca in unele judete nu au loc intrunirile statutare de partid.

Nastase le-a spus membrilor BExC sa combata temele de atac care se conturasera, in perioada 1992-1996, la adresa PDSR, in discursul media: coruptie, clientelism, partid-stat, baroni locali, scandaluri locale, stagnare economica, si care revin acum.

„Nu are nici un rost sa aratam ca nu am invatat nimic si ca repetam aceasta experienta“, a spus Nastase. In privinta relatiilor cu celelalte partide, Nastase a spus ca este nevoie de o strategie mai coerenta de contracarare a PRM, clarificarile din PNL trebuie urmarite cu atentie, iar PD si-a pierdut ratiunea de a mai exista, decit doar ca o structura de suport personal pentru Traian Basescu. El a adaugat ca UDMR s-a dovedit un partener stabil si sigur, dar este de evaluat in ce masura cooperarea cu Uniunea produce in termeni reali efecte negative asupra electoratului PSD, iar relatia cu PUR merita o atentie speciala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS