21.7 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn barbat a prejudiciat PECO Gorj cu 8,4 de miliarde de lei

Un barbat a prejudiciat PECO Gorj cu 8,4 de miliarde de lei

Politistii bucuresteni au retinut, miercuri seara un barbat din Tirgu Mures dat in urmarire generala pentru prejudicierea mai multor societati comerciale din Bucuresti si din tara cu o suma totala de peste 33 de miliarde de lei. Potrivit colonelului Florin Drajneanu, adjunctul sefului Sectorului 3 Politie, Costica Gheorghiu (35 de ani) era cautat de politisti din 1999. El a fost prins de politisti pe o strada din Capitala. Politistii sustin ca Gheorghiu – administrator al SC Ind Loc Pres SA-Bucuresti – a inselat mai multe societati comerciale de la care a ridicat marfuri in valoare de 33,34 miliarde de lei.

Anchetatorii au stabilit ca barbatul a prejudiciat uzina Republica SA cu aproape 1,4 miliarde de lei, prin intermediul unei conventii semnate in 1999, prin care firma sa prelua creantele de cinci miliarde de lei pe care uzina le avea catre Conel. Totodata, firma lui Gheorghiu a ridicat, in cursul lunii septembrie 1999, teava in valoare de 1.392.958.030 de lei de la uzina Republica. Pina in prezent, Costica Gheorghiu nu si-a achitat datoriile catre Conel si nici catre Uzina bucuresteana Republica. Colonelul Drajneanu a precizat ca Gheorghiu a procedat in acelasi mod si cu Sucursala PECO Gorj a SNP, pe care a prejudiciat-o cu aproape 8,4 miliarde de lei. Costica Gheorghiu mai este acuzat si de prejudicierea cu 6,4 miliarde de lei, in cursul anului 2000, a Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Salaj si, in anul 1999, a CAS Vilcea cu 14, 7 miliarde de lei, prin nerespectarea clauzelor din procesul-verbal de compensare. Potrivit anchetatorilor, Gheorghiu ar fi inselat si alte societati comerciale, folosindu-se de calitatea de asociat si administrator al altor firme.

De asemenea, se fac cercetari pentru a se stabili daca in prejudicierea acestor societati sint implicate si alte persoane, in afara de Gheorghiu. Costica Gheorghiu a fost prezentat ieri procurorilor, pentru emiterea unui mandat de arestare. El risca o pedeapsa cu inchisoarea de pina la zece ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS