12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarul din Tirgu Carbunesti si directorul Directiei pentru Cultura Gorj isi cer reciproc demisia

Primarul din Tirgu Carbunesti si directorul Directiei pentru Cultura Gorj isi cer reciproc demisia

Primarul orasului Tirgu Carbunesti, Cristian Toader Pasti, i-a cerut directorului Directiei pentru Cultura Gorj, Ion Sanda, sa-si dea demisia din functie. Acesta l-a acuzat pe seful culturii gorjene de incompetenta, dat fiind faptul ca Festivalul „Tudor Arghezi“, care se desfasoara anual la Tirgu Carbunesti, a fost, de aceasta data, un esec:

„Trebuie sa-si dea demisia din onoare. Nu este posibil sa dai peste cap un intreg festival… In primul rind, din Festivalul International «Tudor Arghezi» a ajuns festival national, a fost organizat cu doua luni mai tirziu, in loc de luna mai – luna iulie, iar premiile s-au dat din birou. In al doilea rind, desi la acest concurs participa tinerele talente, copiii, elevi ai Colegiului National „Tudor Arghezi“ din Tirgu Carbunesti, nu au putut participa pentru ca au plecat in vacanta. Nu mai vorbesc despre cartile oferite drept premiu, care aveau si pretul pe ele. A trebuit sa-l rupem acolo…“, a declarat primarul Cristian Toader Pasti. La rindul sau, Ion Sanda ii sugereaza primarului Pasti sa-si depuna demisia. Acesta a declarat: „Am aminat festivalul pentru ca s-au implinit 35 de ani de la trecerea in eternitate a lui Tudor Arghezi. Si apoi, eu nu-mi organizez manifestarile in functie de copii, ma ocup de educarea adultilor. Primarul sa-si vada de treburile lui. Casa de cultura sta sa cada pe el si nu a fost in stare sa rezolve aceasta problema“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS