16.7 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFura masini pentru a-si vizita iubita din Motru

Fura masini pentru a-si vizita iubita din Motru

Cu ultimul autoturism furat, hotul a ramas in pana de benzina inainte de a ajunge la Rodica

Un gorjean de 24 de ani, din Balesti, fura masini pentru a ajunge la iubita sa, Rodica Popescu, din Motru. In dorinta de a o vedea cit mai des pe cea care ii era draga, acesta a furat trei autoturisme Dacia din mai multe parcari din Tirgu Jiu. Cu doua a ajuns la Motru, iar cu cea de-a treia i s-a infundat chiar la sfirsitul saptaminii trecute, cind a ramas in pana de benzina la jumatatea drumului dintre Tirgu Jiu si Motru. Tinarul a abandonat masina intr-un tufis, unde a si fost gasita de politisti.

Dragoste cu chei potrivite

Politistii gorjeni il cautau pe Florin Pituru inca din luna mai, cind din Tirgu Jiu au disparut doua autoturisme Dacia 1310. In ciuda eforturilor depuse, hotul nu a fost de gasit, masinile fiind, de asemenea, bine ascunse. Florin intentiona sa le dezmembreze si sa le vinda pe bucati. Ghinionul lui si norocul politistilor a venit saptamina trecuta, cind tinarul a fost cit pe ce sa intre in posesia celei de-a treia Dacii, cu care a vrut, de asemenea, sa mearga la iubita din Motru. In posesia celui de-al treilea autoturism a intrat cit se poate de simplu: cineva i-a dat cheile. Aventurile lui Florin au sfirsit in urma unui scandal care a avut loc intr-un bar din Cartierul 9 Mai din Tirgu Jiu. In acel loc, Marian Ciungu, de 19 ani, din Bumbesti Jiu, a ramas fara masina. Autoturismul a fost gasit ulterior de politie pe malul riului Jales.

„Eram in vizita la prietena mea, Ileana Popescu, iar la un moment dat au venit doi baieti care i-au cerut acesteia o carte. Dupa ce au plecat, am observat ca telefonul meu mobil disparuse si am plecat la terasa unde stiam ca stau cei doi. Cind am ajuns acolo si i-am intrebat de telefon, m-am si trezit cu o halba in cap, iar in citeva minute bataia era in toi. Atunci mi-au disparut si cheile pe care Catalin Dulgheru si Radu Suitu le-au luat“, a spus Marian Ciungu.

„Am ramas fara benzina…“

Catalin Dulgheru si Radu Suitu au fugit de la locul scandalului la care au intervenit si mascatii si s-au intilnit vineri dimineata cu Florin Pituru. Acesta a primit cheile, a furat masina si a pornit in goana spre Motru.

„Eu lucrez singur. Nu sint cu nimeni in gasca. Masinile le-am furat ca sa ajung la Rodica. De fapt, o cheama Gheorghita Popescu si trebuia sa o vad. Nu am apucat sa merg decit vreo citiva kilometri fiindca am ramas fara benzina, pe linga riul Jales. Atunci am vazut ca nu mai am ce face, am luat numerele, le-am indoit si le-am aruncat intr-o tufa. Sa n-o mai recunoasca nimeni…“, a spus Florin Pituru. In urma declaratiilor date de Suitu si de Dulgheru, s-a reusit prinderea hotului si recuperarea celor trei masini. Locotenentul Sorin Jdeica, din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Gorj, a declarat ca masinile au fost recuperate si predate partilor vatamate.

„Din autoturismul gasit linga riul Jales au fost furate si citeva mileuri. Individul avea o concubina la Motru si a folosit masina pentru a merge acolo. Folosea chei potrivite, cauta masinile al caror contact era deteriorat, masini mai uzate. Unii proprietari, prin felul in care isi lasa masinile in parcari, cu geamurile deschise, ii invita practic pe infractori sa le fure.“ Hotul este in prezent arestat, Parchetul emitind pe numele acestuia un mandat de arestare pe 30 de zile. Constantin Dulgheru si Radu Suitu sint cercetati in stare de libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS