12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUnul dintre raniti, tata a doi copii, nu are sanse mari de supravietuire

Unul dintre raniti, tata a doi copii, nu are sanse mari de supravietuire

Doua persoane au fost grav ranite in urma producerii unui tragic accident de munca miercuri dupa-amiaza la Hidrocentrala de la Ipotesti, judetul Olt. Florian Alecu, de 32 de ani, si Dumitru Dabugeanu, de 40 de ani, se aflau, impreuna cu alti colegi, la subsolul barajului, unde trebuia sa vopseasca si sa sudeze o „camera“ de citiva metri patrati.

Intorsi din pauza de masa, ei se apucasera de lucru, cind, la un moment dat, intreg locul a fost zguduit de o explozie puternica. La scurt timp, doua masini ale Serviciului de Ambulanta din Slatina au sosit la fata locului pentru a vedea daca exista raniti. Dintre cei prezenti in camera respectiva, Florian Alecu si Dumitru Dabugeanu au necesitat transportarea la Spitalul Judetean din Slatina, prezentind rani foarte grave.

Primul a fost internat de urgenta la Sectia ATI a spitalului, avind rani grave (arsuri de gradele II-III si IV pe aproape 95% din suprafata corpului), iar colegul sau a ajuns la Sectia de chirurgie plastica, avind arsuri pe picioare si brate. Seful Sectiei ATI, dr. Corneliu Trusca, a spus joi ca, din cauza ranilor extrem de grave suferite, Florian Alecu, casatorit si tata a doi copii, nu are sanse de supravietuire in nici o tara din aceasta lume!“ Dumitru Dabugeanu s-a ales, pe linga arsuri, cu o surzitate care, potrivit medicilor specialisti ai spitalului, va putea fi vindecata.

Conform declaratiilor medicilor care i-au ingrijit pe cei doi pacienti, se pare ca tragedia a avut drept cauza acumularea de gaze provenind de la vopseaua proaspata, care a interactionat violent cu flacara de la aparatul de sudura.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS