15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPatru emigranti din Bangladesh au fost prinsi pe malul Dunarii

Patru emigranti din Bangladesh au fost prinsi pe malul Dunarii

• Ei au fugit de comunism si vor azil politic in… Romania • Politistii au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare

Patru transfugi din Bangladesh au fost prinsi ieri dimineata la Calafat in timp ce incercau sa patrunda fraudulos pe teritoriul romanesc, adusi de o calauza din Bulgaria. In jurul orei 4.30, politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera au observat o ambarcatiune suspecta care se apropia de malul romanesc. Ei au iesit din ascunzisuri si i-au somat verbal pe suspecti. Calauza i-a abandonat pe cei patru transfugi, aruncindu-i in Dunare. Politistii de frontiera au fost nevoiti sa traga un foc de avertisment. Fugarul nu s-a supus nici atunci, iar oamenii legii au tras spre motorul barcii, nimerindu-l. Avaria provocata nu a fost insa suficient de serioasa pentru a impiedica barca sa mearga mai departe. Cei patru transfugi au fost perchezitionati, dar asupra lor nu s-a gasit nici un act de identitate. Ei au fost condusi la sediul Politiei de Frontiera Calafat, unde au declarat ca vin din Bangladesh si ca au traversat Rusia, Turcia si Bulgaria. Cei patru transfugi sint: Miah Monir, Alam Kohoished, Miah Salim, toti de 17 ani, si Miah Salim, de 18 ani. Intre ei nu exista nici un grad de rudenie. Monir a declarat ca au emigrat din cauza regimului de dictatura din Bangladesh si ca doresc sa ceara azil politic in… Romania. „Acasa eram mai multi frati. Tatal meu a murit si o duceam foarte greu. Asta n-ar fi nimic, dar noi, tinerii, nu avem nici un viitor din cauza dictaturii comuniste. Toti patru dorim sa cerem azil politic in Romania“.

Cercetarile continua pentru stabilirea exacta a identitatii emigrantilor, dar politia bulgara incearca sa-l depisteze pe cel care i-a ajutat sa traverseze Dunarea. Din declaratiile celor patru s-a retinut ca fiecare a platit cite 100 USD pentru a fi transportati cu barca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS