18.7 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalPatru muncitori au fost raniti in urma exploziei unei conducte de gaze

Patru muncitori au fost raniti in urma exploziei unei conducte de gaze

Patru muncitori au fost raniti in urma exploziei unei conducte de gaz metan. Accidentul s-a produs ieri, in jurul orei 14.00, la magistrala Stejari, catunul Hurezani, judetul Gorj. Salariatii erau de la TRANSGAZ Medias si lucrau la dezmembrarea unei conducte de gaz metan cu un aparat de sudura autogen. Din cauza acumularilor de gaze, conducta a sarit in aer. Patru oameni au fost arsi de suflul exploziei. Ei au fost adusi la Spitalul Clinic nr. 1 din Craiova cu masina societatii.

Victor Dogaru, de 47 de ani, Ion Stoica, de 38 de ani, si Gheorghe Mierla, de 47 de ani, sint in stare grava. Ei au arsuri de gradul doi si trei pe aproape tot corpul. Petre Ghita, de 25 de ani, a scapat cu arsuri usoare pe brate. „Nu imi aduc prea bine aminte ce s-a intimplat. Lucram acolo cu inca trei colegi si, dintr-o data, s-a produs explozia“, povesteste muncitorul.

Speriati de prezenta directorului la spital, ceilalti muncitori care au suferit arsuri mai usoare au refuzat sa dea detalii despre accident.

Medicii apreciaza ca starea pacientilor este stabila si ca se afla in afara oricarui pericol.

Directorul Regionalei Gaze, Alecu Stefan, spune ca accidentul de munca s-a produs din pricina unui dop de gaze care a luat foc: „Era o echipa de 15 muncitori care lucrau in puncte diferite. Se lucra la reabilitarea unei conducte. Accidentul s-a produs din cauza acumularilor de gaze. Asteptam sa isi spuna punctul de vedere specialistii in protectia muncii“.

O echipa formata din procurori si specialisti in accidente de munca de la Inspectoratul Teritorial de Munca Gorj s-a deplasat deja la Hurezani pentru a stabili cauzele care au dus la producerea accidentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS