14.8 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalHotii portilor de la o locuinta din Craiova au fost filmati cu o camera de supraveghere

Hotii portilor de la o locuinta din Craiova au fost filmati cu o camera de supraveghere

Familia Sterie, din Craiova, a carei locuinta se afla pe strada Fermierilor, s-a trezit in noaptea de 9 spre 10 iulie, in timp ce un grup de hoti tocmai furau portile de metal de la intrarea in gospodarie. Desi au reusit sa fuga, hotii au fost filmati cu o camera de luat vederi care supraveghea locuinta vecina. In momentul in care i-a surprins pe hoti, Maria Sterie a fost lovita cu o galeata in cap: „Azi-noapte, la ora 1.00, am auzit ciinii latrind si am iesit din casa, sa vad ce se intimpla. Am vazut cateaua asmutindu-se asupra cuiva si am inaintat spre poarta. Atunci mi-am dat seama ca este cineva la usa si in acel moment am fost lovita cu o galeata in cap. Apoi am mai primit una si am inceput sa tip.“

Hotii nu au reusit sa fure decit una dintre usi

Florin, fiul proprietarei, a auzit tipetele mamei si a sarit in ajutor: „Am alergat afara cind am auzit-o pe mama strigind. Cind am ajuns in drum, am apucat sa vad o caruta cum se departeaza si coteste pe a doua ulita la stinga, spre tiganie. Cred ca erau 10-12 hoti, iar unul dintre ei era solid si imbracat cu un tricou alb. Atit am reusit sa vedem. Cind am vrut sa intram in casa, am vazut ca una dintre usile metalice lipsea. O furasera. Cred ca voiau sa fure amindoua portile mari, de metal, vopsite in negru, si pe cea mica. Dar nu au mai apucat.“ Anuntati de pagubiti, politistii si jandarmii au scotocit tot restul noptii cartierul, dar nici urma de hoti sau de usa.

Caseta video, marturie incontestabila

Abia dimineata, Maria Sterie si-a dat seama ca hotii ar fi putut fi filmati de camerele de luat vederi care supravegheau nonstop locuinta de peste drum. „Vila vecinilor este supravegheata de un grup de camere de luat vederi. Politia a descoperit ca una dintre camere i-a surprins pe hoti in timp ce furau usa. Au luat caseta video la sectie, pentru cercetari. Nu stiu daca ne vom recupera sau nu poarta, dar speram sa-i prinda pe faptasi si sa se ia masuri impotriva lor“, a spus Maria Sterie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS