30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGhivecele cu flori - o noua metoda de aducere in tara a drogurilor

Ghivecele cu flori – o noua metoda de aducere in tara a drogurilor

Un ghiveci cu flori in care era ascuns un pachet de marijuana a fost descoperit de politistii de frontiera ieseni, marti seara, in trenul care circula pe ruta Chisinau-Bucuresti, informeaza Inspectoratul General al Politiei de Frontiera.

Politistii nu au reusit sa-l identifice pe proprietarul ghiveciului cu flori printre calatori, iar cazul a fost preluat de Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Iasi. Aceasta modalitate de transport a drogurilor nu este noua. Cea mai importanta captura a fost facuta in toamna anului 1996, cind in doua vagoane de marfa au fost descoperite 4,5 tone de hasis, a caror valoare a fost estimata la noua milioane de dolari.

Drogurile, care urma sa ajunga in Ungaria, erau ascunse in peretii falsi ai vagoanelor. Patru kilograme de heroina au fost gasite, in 1998, intr-o cuseta ocupata de un turc si o moldoveanca. O parte din drog, pus in trei pungi din plastic, fusese ascuns intr-o perna. O a patra punga a fost descoperita intr-o papusa de plus, in bagajele strainilor. Una dintre cele mai importante retele de traficanti de droguri din Bucuresti, anihilata la inceputul anului in curs, aducea droguri in tara tot pe calea ferata. Oamenii lui Florin Calin, zis Malu, aduceau heroina din Turcia, tranzitind Bulgaria.

Anchetatorii au estimat ca ei au reusit sa introduca in tara aproximativ 25 de kilograme de drog, din care politistii au reusit sa captureze numai 3,465 de kilograme. Ultimul caz, similar cu cel de marti seara, a fost cel din 9 iunie 2002, cind in trenul accelerat Chisinau-Bucuresti a fost descoperit peste jumatate de kilogram de marijuana. Echipa de control care a verificat acceleratul 401 a gasit o punga cu 530 de grame de marijuana, dar nu si persoana care a incercat sa aduca drogul in Romania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS