7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjComisia pentru Protectia Copilului Gorj - in cautarea lui „Romeo“

Comisia pentru Protectia Copilului Gorj – in cautarea lui „Romeo“

Comisia pentru Protectia Copilului Gorj a analizat ieri cazul unei minore de 14 ani, din Telesti, care a fugit de acasa, pentru a ajunge la centrul de plasament al fundatiei „SOS Copiii Gorjului“. Janina le-a spus salariatilor acestui centru ca este maltratata de catre parintii sai si ca nu vrea sa se mai intoarca in familie. Acestia au adus-o la Centrul de Primire a Copilului din Tirgu Jiu, in urma cu o saptamina. Mama Janinei sustine insa ca fiica ei a mintit in tot ce a spus: „Are numai 14 ani si a intretinut relatii sexuale cu un anume Gica, vecin cu noi. Acest om este necazul nostru. I-a sucit mintile. Noi sintem rudari, negri si uriti, iar el nu se va casatori cu ea, sub nici o forma. Din cauza lui, fata a fost violata. S-a intimplat cind l-a asteptat o data la intilnire, iar el nu a venit. S-a lasat noaptea, iar Janina s-a dus sa-l caute printr-un sat… Pe drum, a fost acostata de un individ care i-a spus sa vina cu el cu masina, ca o duce la Gica. Bineinteles ca n-a fost asa. A batut-o si a violat-o. A ajuns la Spitalul din Matasari, plina de singe…. Dupa aceea am inteles din ce vorbeste lumea ca a mai intretinut relatii sexuale cu un barbat. Nu mai stiu ce sa fac cu ea. Era normal ca taica-su, adica sotul meu, sa o mai palmuiasca… Pentru ca sa nu se mai intilneasca cu Gica sau cu alti barbati, sotul meu nu i-a mai dat voie sa iasa din casa. Ne-a facut de rusine!“

Janina va fi internata intr-un centru de plasament, timp de o saptamina

Minora a spus si in fata comisiei ca nu doreste sa se mai intoarca acasa, alaturi de familia ei: „Taica-miu ma bate, maica-mea ma face prostituata. Este adevarat ca m-am culcat cu trei barbati, iar unul m-a violat si m-a batut. Vreau sa stau la centru“. Conducerea Comisiei a hotarit plasarea minorei in Centrul de Primire din Tirgu Jiu, timp de o saptamina. In aceasta perioada, membrii Comisiei s-au angajat sa-l gaseasca pe baiatul de care s-a indragostit Janina, cu conditia ca dupa aceea minora sa se intoarca acasa.

„Acest Gica nu vrea sa aiba un mariaj cu ea. Este normal, pentru ca este minora. Dar, ca sa ajungem la o intelegere, nu ne ramine decit sa-l gasim pe domnul Gica, care sa-i spuna in fata ca… nu o iubeste. Poate ca acest lucru o va potoli“, a spus Gheorghe Milosteanu, directorul adjunct al Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului Gorj. In schimb, directorul general al Directiei pentrru Protectia Drepturilor Copilului (DPDC), Constantin Preoteasa, a spus ca locul minorei nu este intr-un centru de plasament: „Vom incerca si internarea ei pentru o saptamina… Dar in centrele de plasament sint primiti copii care nu au bani, nu au parinti si pe nimeni care sa le poarta de grija. Aceasta minora are parinti, mai are patru frati, deci o familie. Numai ca ea nu a ales calea cea buna“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS