17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn craiovean a prejudiciat statul cu peste 1,8 miliarde de lei

Un craiovean a prejudiciat statul cu peste 1,8 miliarde de lei

Mircea Popescu din Craiova este cercetat de catre Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj pentru comiterea infractiunilor de fals, uz de fals si fals privind indentitatea.

In perioada februarie – martie 1999, craioveanul a aprovizionat cu carburanti auto statia de distributie a SC MARY & AL BOCHI SRL din Tirgu Jiu, actionind in numele unor societati fictive din tara.

Acesta a prezentat patronilor statiei de benzina copii dupa coduri fiscale falsificate si copii dupa instiintari de platitori de TVA, folosind si chitante false. Pentru a-si putea derula tranzactiile si a evita platirea TVA catre bugetul de stat, Mircea Popescu a intocmit patru facturi fiscale false pe numele SC ELCOMNE SRL din Ploiesti, societate care nu figureaza in evidentele Registrului Comertului, si pe numele firmei INTENSA IMPEX SRL din Bucuresti, care nu este platitoare de TVA.

Instiintarea ca firma INTENSA este platitoare de TVA a fost, de asemenea, falsificata de catre craiovean. Firma din Tirgu Jiu a contabilizat si folosit documentele falsificate, fara sa stie de manevra frauduloasa a lui Mircea Popescu.

Valoarea prejudiciului creat de acesta a fost calculata la peste 1,8 miliarde de lei. Pentru a da de urma societatilor fictive, Garda Financiara Gorj a colaborat cu Politia si cu Garda Financiara Dolj, precum si cu Directiile Finantelor Publice din Prahova si Bucuresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS