24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO femeie din Tirgu Jiu a fost pagubita de catre angajatele Oficiului Teritorial de Posta Gorj

O femeie din Tirgu Jiu a fost pagubita de catre angajatele Oficiului Teritorial de Posta Gorj

„V-ati dus repede la Gazeta de Sud!“

Georgeta Nicola din Tirgu Jiu incearca de o luna sa ridice de la Oficiul Teritorial de Posta Gorj peste 10,4 milioane de lei. Acesti bani reprezinta pensia sotului sau pe 11 luni, acesta fiind in arest preventiv la Penitenciarul Craiova. Numai ca, de mai multe saptamini, femeia a fost pasata de la o institutie la alta, fara sa i se explice motivele pentru care nu poate intra in posesia banilor. Mai mult, Georgeta Nicola a intimpinat aroganta „fetelor de la ghiseu“, care au dovedit din nou ca bunul-simt nu intra in sarcinile de serviciu. Femeia s-a resemnat ca oricare alt contribuabil de rind si si-a luat gindul de la bani. Pentru a reusi sa intre in posesia pensiei sotului sau, Georgeta Nicola a obtinut toate documentele necesare. Dupa numeroase drumuri Craiova – Tirgu Jiu, ea s-a prezentat la posta, avind asupra sa o procura speciala prin care sotul o imputerniceste prin notariat sa-i ridice drepturile banesti, adeverinta Penitenciarului Craiova emisa pentru a-i servi la ridicarea pensiei restante si adresa Casei Militare de Pensii Bucuresti, prin care se arata ca platile restante au fost trimise prin mandat postal, in cursul lunii mai a acestui an.

„Nu mai inteleg nimic. Desi am adus toate actele care dovedesc ca sint indreptatita sa primesc acesti bani, o suma in valoare de 10.434.026 de lei, functionarele postei nu au vrut sa-mi mai dea banii, spunindu-mi ca i-au trimis inapoi, la Craiova. Cei de acolo i-au retrimis la Tirgu Jiu, dar nici atunci nu au vrut sa mi-i dea, motivind ca sotul meu nu mai are dreptul sa-si primeasca pensia. M-au prostit! Cert este ca acum am pierdut traseul banilor si nici nu stiu pe cine sa mai intreb. Sefa postei mi-a reprosat ca am apelat la ziarul dumneavoastra, spunindu-mi printre dinti: «V-ati dus repede la Gazeta de Sud!». Ce era sa mai spun?“, a declarat Georgeta Nicola.

„Cum dracului? Noi am dat banii inapoi!“

Interesant este faptul ca, in luna aprilie a acestui an, Casa de Pensii Militare a virat pensia de 1,1 milioane de lei, iar Georgeta Nicola a primit-o fara sa intimpine greutati din partea factorului postal. Cu toate acestea, nu poate intra in posesia sumei restante. Una dintre angajatele de la Oficiul Teritorial de Posta a declarat: „Daca este arestat, nu mai are nici un drept de pensie, iar factorul care i-a dat banii pe luna respectiva a gresit“. In schimb, directoarea Cornelia Popescu, care a incercat sa dea un raspuns inteligibil, a afirmat: „Normal, se da pensia, dar numai cu mandat postal. Cum dracului? Noi am dat banii inapoi. I-am virat… de unde au venit“. In cele din urma, am cerut parerea juristei Casei de Pensii Gorj, Larisa Creete: „Daca femeia are o procura speciala prin notariat si are valabilitate poate sa primeasca pensia sotului sau, pentru ca ultimele prevederi legale, Legea 164, reglementeaza acest lucru“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS