10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalO Dacie plina de faianta si autostopisti s-a facut zob intr-o pluta

O Dacie plina de faianta si autostopisti s-a facut zob intr-o pluta

• Unul dintre ocupantii masinii s-a taiat grav in faianta, fiind transportat la Spitalul Clinic nr. 1 din Craiova

Un grav accident de circulatie s-a petrecut ieri-dimineata in localitatea Cirbesti, la aproximativ zece kilometri de Tirgu Jiu. Neatentia soferului unei Dacii care a intrat in depasirea unui microbuz Ford Transit a bagat in spital patru persoane.

Nica Cioclei, de 49 de ani, din Tirgu Jiu, se deplasa, in jurul orei 10.00, cu autoturismul Dacia proprietate personala de la Tirgu Jiu la Rovinari. In aceeasi masina se aflau trei autostopisti: Elena si Daniel Laudat, ambii de 32 de ani, si Valentina Danila, de 42 de ani, toti din Tirgu Jiu. Linga banchetele din spate ale masinii, la picioarele calatorilor, se gaseau si citeva cutii de faianta.

Autoturismul Dacia a iesit dintr-o coloana de trei masini si a intrat in depasire fara sa se asigure. In acelasi timp, un Ford Transit care se afla in fata celor doua masini a virat stinga, fiind lovit de Dacia care venea cu viteza.

„M-am incadrat, am semnalizat si am vrut sa o iau la stinga. Soferul Daciei a intrat pe banda cealalta si m-am trezit lovit. Am vazut cum masina a atins bordura cu roata, dupa care a iesit de pe carosabil si s-a oprit intr-o pluta din apropiere. Am alergat acolo si l-am scos afara pe sofer, care era plin de singe. Masina mea are partea din fata distrusa. Tocmai ma duceam cu ea sa o vind“, a spus Nicolae Diaconescu, de 37 de ani, soferul microbuzului.

Medicii incearca sa o salveze pe una dintre femei

Imediat dupa accident, la fata locului au fost chemate doua ambulante, cei patru raniti fiind transportati la Spitalul Judetean din Tirgu Jiu. Acestia prezinta multiple traumatisme craniene si fracturi.

Medicii care s-au ocupat de tratarea celor accidentati au declarat ca toate cutiile de faianta au cazut peste picioarele autostopistilor, provocindu-le fracturi. Mai mult decit atit, Elena Laudat s-a taiat grav in faianta, riscind sa isi piarda mina. Din cauza ca la Tirgu Jiu nu exista un medic specialist in chirurgie vasculara, Elena Laudat a fost transportata la Spitalul Clinic numarul 1 din Craiova. Ceilalti trei raniti sint sub supravegherea medicilor din Tirgu Jiu. Medicul ortoped Ionel Ilies a precizat: „Inca nu ne putem pronunta in legatura cu sansele pe care Valentina Danila le are. Femeia este inca in stare de soc si oricind pot sa apara complicatii. Noi speram ca va supravietui“. In urma accidentului, femeia a suferit sase fracturi, fiind internata la Reanimare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS