11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Stiri diverse

Un tir turcesc incarcat cu haine s-a rasturnat la Malu Mare

Un autotren condus de un cetatean turc s-a rasturnat marti seara la intrarea in comuna Malu Mare – Dolj. Hazati Ykmaz, soferul tirului, sustine ca, in timp ce intrase in depasirea unor tractoare, unul dintre ele a virat stinga si i-a taiat calea. Remorca incarcata cu haine s-a rasturnat prima atunci cind turcul a tras brusc de volan, luind dupa ea si camionul. Circulatia pe drumul national 55 a fost blocata pe timpul noptii, fiind deviata pe un drum laturalnic. Autotrenul a fost repus pe roti ieri-dimineata, iar circulatia rutiera a fost reluata.

(R.G.)

S-a spinzurat pentru a scapa de parkinson

Un gorjean din localitatea Scoarta s-a spinzurat pentru a scapa de chinurile bolii de care suferea. Gheorghe Caragea, de 62 de ani, era bolnav de mai multi ani de parkinson, neavind nici o posibilitate sa-si aline boala. Marti, barbatul s-a dus intr-o padure din apropierea comunei si s-a spinzurat de un copac. Gheorghe Caragea avea un copil.

(E.M.)

Un tren de epoca avind locomotiva pe aburi circula pe traseul Arad-Orsova

Pe peronul Garii din Resita, citeva sute de curiosi s-au adunat marti dimineata pentru a admira garnitura unui tren de epoca. Acesta circula pe liniile CFR si este destinat turistilor straini nostalgici sau pasionatilor de trenuri care doresc sa se plimbe cu trenuri de epoca. Trenul este format din opt vagoane tractate de o locomotiva cu aburi fabricata in 1938 la Uzinele de Fier Resita. Locomotiva si vagoanele au fost restaurate de angajatii depoului CFR Arad, care de altfel este si proprietarul garniturii de tren. Unul din vagoanele trenului a fost amenajat sub forma unui salon de epoca unde se poate servi masa, iar un altul este destinat conductorilor de tren si sefului de tren. In prima sa cursa, trenul a avut peste 100 de calatori, majoritatea turisti maghiari si englezi, care au refacut traseul primei linii de cale ferata din Romania, Arad – Timisoara – Caransebes – Baile Herculane – Orsova si retur.

(RomNET)

Doi copii au furat o panoplie plina cu lantisoare din aur

Romeo Motescu, de 12 ani, si amicul lui, Rocki Babeanu, de 13 ani, ambii din Craiova, au fost prinsi la citeva zile dupa ce au jefuit o casa de amanet. Miercuri, 26 iunie, cei doi au profitat de neatentia vinzatoarei de la SC VILANIA COMPREST SRL si au sustras o panoplie pe care erau asezate lantisoare din aur, cu o greutate totala de 120 de grame. Politistii au reusit sa-i identifice pe faptasi si sa recupereze 80% din prejudiciu.

(R.G.)

Corpul Gardienilor Publici Mehedinti inchiriaza un microbuz si asigura paza transportului

Gardienii publici din Mehedinti au primit in aceasta saptamina un autovehicul marca Fiat, de 13 locuri, care va fi utilizat pentru deplasarea salariatilor in diferite misiuni, dar si pentru transport, la cererea persoanelor fizice. Autovehiculul va putea fi inchiriat in urma unei cereri preliminare, care va fi aprobata de conducerea Corpului Gardienilor Publici Mehedinti. De asemenea, pentru a-si spori incasarile din serviciile prestate, gardienii vor putea insoti orice transport pentru garantarea sigurantei acestuia. „Se pot face si excursii, pe teritoriul Romaniei si in strainatate. Fiecare persoana care isi poate permite un astfel de serviciu poate beneficia si de paza a doi-trei gardieni, care sa garanteze siguranta calatoriei“, a spus col. in rezerva Gheorghe Iacob, comandantul Corpului Gardienilor Publici Mehedinti.

(F.L.)

„Ce mingi a mai returnat primarul meu:“ SAU „Nici un meci fara Bulucea!“

Primarul Bulucea e un jucator senior care vrea sa cistige turneul de tenis.

Mare admirator al sportului alb, primarul Vasile Bulucea intentioneaza sa participe la un concurs de tenis pentru seniori. Chiar daca spune ca inca nu s-a hotarit daca va pune sau nu mina pe racheta pentru concursul din toamna, recunoasterea de care se bucura edilul in rindul sportivilor din municipiu nu poate fi decit imbucuratoare. Oricum, nu putini sint cei care spun ca antrenamentele de tenis ale primarului s-au cam indesit in ultima vreme. Semn ca primarul va fi in forma si predispus… la un loc fruntas!

(F.E.)

Mai multe case pentru craioveni

Autoritatile locale craiovene vor incepe anul acesta construirea a 250 de locuinte sociale si a unui nou lot de 56 de locuinte tip vila construite prin Agentia Nationala a Locuintelor (ANL). Primarul Vasile Bulucea a inceput de astazi demersurile pe la ministerele de resort pentru a obtine citeva zeci de miliarde de lei, o parte din fondurile necesare construirii acestora.

(F.E.)

Politistii bulgari au prins un gangster international

Dupa noua ani de cautare in intreaga lume, Sreten Iosici, de 40 de ani, a fost prins de catre politistii de la Serviciul National de Lupta impotriva Crimei Organizate Sofia. Gangsterul a comis peste 20 de infractiuni grave. El era cautat si pentru ca a ucis trei politisti din diverse tari europene. Acesta a fost dat in urmarire de catre Interpol in Germania, Olanda si Serbia. Se banuieste ca Sreten a actionat si in Austria. In urma cu noua ani, Sreten Iosici a reusit sa evadeze dintr-o inchisoare olandeza si a scapat neprins. In peregrinarile sale din stat in stat, el a folosit peste 20 de pasapoarte false si si-a facut legaturi cu infractori din Afganistan, Pakistan, Malaezia. Pe o perioada de trei-patru ani, Iosici a venit de multe ori in Bulgaria si a avut 14 pseudonime. In prezent, Sreten este retinut in inchisoarea centrala din Sofia. Conform Conventiei Europene pentru extradare, Tribunalul Municipiului Sofia i-a aplicat masura de arestare preventiva timp de 40 de zile. Procesul judiciar de extradare a lui Sreten in Olanda este in curs de desfasurare.

(V.S.)

Investitii in industria de automobile din Bulgaria

Concernul Daimler Crysler doreste sa investeasca in productia de piese de schimb pentru automobile si in imbunatatirea infrastructurii din Bulgaria, a anuntat membrul consiliului de conducere al concernului, dr. Klaus Mangold, care este intr-o vizita de lucru la Sofia. Din delegatie mai fac parte reprezentanti ai unor mari firme industriale. Compania se va implica in modernizarea avioanelor MIG-29 prin intermediul unei asocieri cu firma ruseasca MAPS, a mai spus Mangold. Partea germana este interesata de modernizarea aeroporturilor din Sofia, Varna si Burgas, de infrastructura rutiera a tarii, precum si de podurile de peste Dunare.

(V.S.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS