27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalPresedinte de fundatie umanitara - falsificator de carti de munca

Presedinte de fundatie umanitara – falsificator de carti de munca

Cuza Dragomir, presedintele fundatiei nonprofit „Hilfe für Kinder“ din Bailesti-Dolj, a primit ieri de la procurorii doljeni interdictie de parasire a localitatii, dupa ce in 2001 a falsificat zeci de carti de munca pe care le-a depus impreuna cu alte acte la Ambasada Germaniei la Bucuresti pentru a obtine vize turistice pentru 15 doljeni care intentionau sa ramina in spatiul Schengen. Politistii de la Centrul Zonal pentru Combaterea Crimei Organizate si Antidrog Craiova s-au sesizat din oficiu si au demarat cercetarile la fundatia lui Dragomir, care, in loc sa-i ajute pe copii, dupa cum ii spunea chiar numele, se ocupa fie de aducerea din strainatate de masini pentru care sa nu plateasca taxe vamale, fie de intermedierea plecarilor peste hotare. In perioada martie-aprilie 2001, presedintele fundatiei, ajutat de Sorin Uta, inspector la acea data la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Dolj, a falsificat 15 carnete de munca, folosind si stampile false. Cei doi treceau in cartile de munca vechime suficienta, astfel ca functionarii de la ambasada sa nu aiba de ce sa obiecteze. „Cred ca Uta era pe mina cu Cuza Dragomir si venea cu adresa din partea fundatiei si ridica aceste carti de munca. Atunci a fost primul semnal de alarma, pentru ca in atributiile de serviciu ale inspectorilor nu intra aceasta obligatie.

Acesta a fost si motivul pentru care i-am desfacut contractul de munca in octombrie“, a spus Mihai Mohora, inspector-sef la ITM Dolj. Politistii craioveni l-au prezentat pe Cuza Dragomir la Parchet, pentru comiterea infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, fals in inscrisuri sub semnatura privata, folosirea de instrumente oficiale false, indrumarea de persoane in scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat, infractiuni pentru care risca pina la sapte ani de inchisoare.

Procurorii doljeni au fost de parere insa ca o interdictie de 30 de zile de parasire a localitatii este suficienta, considerind ca Dragomir nu prezinta pericol social.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS