20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn sculptor chilian se va casatori cu o tinara de la Casa de Copii

Un sculptor chilian se va casatori cu o tinara de la Casa de Copii

Cei doi vor pleca pe biciclete in China

Un sculptor de origine chiliana a sosit in urma cu citeva luni la Tirgu Jiu si s-a oferit sa sculpteze pentru oras un totem pe care l-a lucrat intr-un singur trunchi de copac inalt de zece metri. Autoritatile i-au platit sculptorului 100 de milioane de lei, contravaloarea lucrarii si cheltuielile de cazare si masa. Opera de arta a fost amplasata in centrul orasului, chiar in fata Tribunalului Gorj. Totemul este cel mai inalt din Europa. El aduna simboluri ale mai multor civilizatii. Sculptorul a fost ajutat de 215 copii de la Liceul Forestier din Tirgu Jiu. Nu mica le-a fost mirarea cunoscutilor cind Juan Carlos Lizana Carreno a anuntat ieri, la inaugurarea operei de arta, ca o va lua cu el si pe Loredana, una dintre fetele care l-au ajutat sa sculpteze, pentru ca aceasta ii va deveni sotie. Loredana Stoleru are 18 ani si a crescut la Casa de Copii din Tirgu Jiu, desi este de loc din Piatra Neamt. Ea l-a cunoscut pe Juan in timp ce lucrau impreuna la totem. Desi intre ei este o diferenta de 30 de ani, fata spune ca l-a placut pentru ca este foarte atent si respectuos.

„Este foarte atent si politicos cu mine. Se poarta frumos si nu am intilnit prea multi oameni care sa-mi acorde o asa atentie“, a spus tinara. Prietenii pe care sculptorul si i-a facut in Tirgu Jiu au adaugat ca fata ar fi spus ca pleaca si din cauza ca in curind va fi data afara de la Casa de Copii. „Ce sanse am eu in tara asta?“, s-a intrebat Loredana.

Pentru ca li s-au furat toti banii, cei doi vor pleca in China cu 50.000 de lei in buzunar

Sculptorul de origine chiliana spune ca l-au atras la Loredana entuziasmul ei si pofta de viata: „Cind am vazut-o cum gindeste, ce visuri are, parca m-am vazut pe mine la 18 ani si ne-am hotarit sa cutreieram impreuna lumea“.

Juan este cunoscut ca un mare iubitor de ciclism, aceasta fiind si varianta pe care a ales-o pentru a calatori prin lume. In zilele urmatoare, el si viitoarea sa sotie vor pleca spre China, unde preconizeaza ca vor ajunge in primavara anului 2003 pentru ca intre timp se vor opri in Rusia. Acolo Juan va sculpta un alt totem, mai mic de inaltime, de doar opt metri. De dragul lui Juan, Loredana a invatat sa mearga pe bicicleta in doar citeva zile, desi era pentru prima data cind a incercat asa ceva. Calatoria pe care o vor face in China va avea ca singur mijloc de transport bicicleta, mai ales ca in urma cu citeva zile toti banii pe care-i aveau le-au fost furati in timp ce se aflau la cumparaturi in Craiova.

„Am avut 1.800 de euro si ne-au fost furati toti. Am ramas cu 50.000 de lei, toti banii nostri de drum pina in China. Vom pleca la Piatra Neamt pentru ca Loredana sa-si faca pasaport si tot acolo ne vom casatori. Dupa ce vom termina calatoria, o voi duce pe Loredana in Chile, unde am o casa si ii voi oferi tot ce are nevoie. Sint foarte fericit ca am intilnit-o“, a spus Juan Carlos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS