12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalA lamurit misterul disparitiei orzului, cu pretul unei batai zdravene

A lamurit misterul disparitiei orzului, cu pretul unei batai zdravene

Localnicii din comuna Verbita – Dolj au constatat, de citeva saptamini, ca le disparea orzul de pe cimp. Ingrijorarea oamenilor era cu atit mai mare cu cit hectare intregi erau devastate peste noapte si nu se gasea nici o explicatie. De teama ca nu vor mai avea ce sa recolteze in acest an, proprietarii au inceput sa faca noaptea de paza pe plantatii.

Unul dintre cei pagubiti, Anghel Tanasie, de 76 de ani, a reusit in noaptea de 29 spre 30 iunie sa dezlege misterul. Batrinul statea la pinda pe tarlaua lui cu orz de la marginea satului, asa cum obisnuia sa faca noapte de noapte, cind, in jurul orei 2.00, la capatul locului a oprit o caruta din care au coborit doi indivizi si doi ciini.

„Cind i-am vazut ca au inceput sa smulga orzul din radacina, am strigat la ei ca sa-i fac sa plece“, a povestit Tanasie. In loc sa fuga, hotii au asmutit ciinii asupra lui, apoi l-au lovit cu bitele pina l-au lasat lesinat.

Tanasie reusise sa-si salveze recolta – pentru ca hotii au plecat de data aceasta fara orz – insa, din cauza loviturilor primite a trebuit sa se prezinte a doua zi la Spitalul Clinic nr.1 Craiova, unde a fost internat cu diagnosticul: traumatism cranian acut deschis si traumatism toracic.

Din fericire, leziunile suferite nu i-au pus viata in pericol. Batrinul este constient si a putut sa le povesteasca politistilor cele intimplate.

Pe baza relatarilor lui, dar si ale unor sateni din Verbita care au recunoscut ciinii, au fost identificati autorii: Iulian Eduard Manea, de 22 de ani, si Ion Tuca, de 20 de ani, ambii din comuna Verbita. Cei doi au fost retinuti in vederea cercetarilor, urmind sa fie prezentati Parchetului cu propunerea de arest preventiv.

Anghel Tanasie va fi externat peste citeva zile si se va intoarce acasa multumit ca datorita lui satenii vor putea sa doarma de acum linistiti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS