23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn agent de paza a murit inecat intr-un rezervor de benzina

Un agent de paza a murit inecat intr-un rezervor de benzina

Hotul era paznic la Daewoo Craiova

Marian Viorel Becu, de 27 de ani, a fost gasit mort ieri-dimineata in jurul orei 1.00, plutind in benzina unuia din bazinele depozitului de carburanti din incinta societatii DAEWOO Craiova. Cadavrul acestuia a fost ridicat de catre politistii criminalisti si depus la morga Spitalului Clinic nr.1, unde a fost efectuata necropsia. Purtatorul de cuvint al IJP Dolj, slt. Florentina Popescu, a precizat ca victima era pe scara din interiorul rezervorului si, din cauza vaporilor de benzina, i s-a facut rau si a cazut, nemaiputind fi salvata.

„Cadavrul nu prezinta urme de violenta, ci doar excoriatii ale pielii din cauza toxicitatii benzinei. Politia continua cercetarile pentru stabilirea imprejurarilor in care a avut loc evenimentul“, a mai spus aceasta. Conform anumitor opinii, prezenta acestuia in rezervorul de benzina la acea ora nu se justifica. Mihail Mohora, inspector sef al Inspectoratului Teritorial de Munca Dolj, a spus: „Agentul de paza a iesit din zona lui de lucru si s-a dus la 500-600 de metri distanta ca sa fure benzina din bazin. El nu avea voie sa paraseasca perimetrul in care isi desfasura activitatea. Nu este vorba de un accident de munca“. Gheorghe Paducel, inspector in cadrul aceleiasi institutii, a participat in cursul noptii la ancheta efectuata la fata locului.

„Marian Becu a parasit sectorul in care era repartizat si, trecind prin alte doua posturi de paza, s-a indreptat catre depozitul de carburanti al unitatii. Acolo a facut o bresa in gardul de plasa, a patruns in interiorul depozitului si a coborit doi metri in putul unui rezervor de benzina. A deschis capacul de vizitare prins in patru suruburi cu intentia de a sustrage benzina. Pina la nivelul lichidului mai erau inca doi metri. Cred ca din cauza vaporilor i-a venit rau si a cazut in interiorul bazinului. Asupra lui s-a gasit un bidon metalic des folosit in Daewoo, legat cu o sirma lunga“. Cadavrul a fost descoperit de doi agenti de paza, a caror atentie a fost atrasa de bresa din gardul de plasa de sirma. Abia in jurul orei 3.00, acesta a fost scos afara. Benzina deja ii atacase pielea. Medicii legisti care au efectuat necropsia au confirmat ca Viorel Marian Becu a decedat in urma inecului cu benzina. Autopsierii spun, de asemenea, ca agentului de paza i s-a facut rau din cauza vaporilor de benzina, gasindu-i plaminii imbibati cu carburant. Viorel Marian Becu are o fetita, iar familia lui nu a primit de la conducerea DAEWOO Craiova nici un fel de informatii privind imprejurarile in care s-a produs incidentul. Sotia celui decedat a spus doar ca au sunat-o de la unitate in noaptea de joi spre vineri si i s-a spus doar ca sotul ei a fost gasit mort. Purtatorul de cuvint al DAEWOO AUTOMOBILE Romania, Valeriu Tones, a trimis un comunicat in care se precizeaza: „Conducerea companiei DAEWOO este alaturi de familia indoliata si-i ofera tot sprijinul material necesar pentru rezolvarea problemelor legate de deces“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS