7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Sa actionam solidar pe drumul greu spre NATO si UE“

„Sa actionam solidar pe drumul greu spre NATO si UE“

La intilnirea delegatiei Senatului Romaniei cu presedintele bulgar au fost subliniate exeptionalele relatii dintre Romania si Bulgaria, precum si interesul comun al celor doua tari pentru continuarea dialogului la nivel de sefi de stat. In timpul discutiilor s-au pus probleme legate de colaborarea in domeniul economic si schimbul comercial de marfuri care in prezent este de aproximativ 400 de milioane de dolari.

„Ma bucur foarte mult ca in ultimele luni au fost contacte foarte strinse intre Bulgaria si Romania la toate nivelurile posibile. Trebuie sa actionam solidar pe drumul greu care urmeaza sa il parcurgem spre NATO si UE. Aprecierea comuna a partenerilor nostri europeni este ca intrarea Bulgariei si Romaniei in NATO va intari directia sudica a Aliantei. Ambele tari au facut mult pe linia reformei militare si pentru crearea unor armate puternice si apte de lupta. Parlamentele celor doua tari au facut mult in domeniul legislatiei pentru a corespunde cerintelor NATO“, a spus presedintele Gheorghi Parvanov la intilnirea pe care a avut-o cu presedintele Senatului Romaniei, Nicolae Vacaroiu.

– Domnule Vacaroiu, la intilnirile de pina acum ati comentat pozitia cu privire la Centrala atomica Kozlodui? Stim ca Romania are o anumita atitudine fata de aceasta problema…

– Pot sa va spun ca politica noastra nu este diferita fata de pozitia Bulgariei cu privire la centrala noastra atomica. Ea este legata concret de ocrotirea mediului inconjurator. Va informez insa ca, in prezent, se discuta posibilitatea incheierii unui acord intre cele doua tari in domeniul energetic privind producerea si transportarea energiei electrice.

– Ati comentat problema podului peste Dunare?

– Eu consider ca problema celui de-al doilea pod peste Dunare este deja rezolvata. Urmeaza sa inceapa lucrarile de constructii. Vreau sa va informez ca la intilnirea cu grupul parlamentar pentru prietenie Romania – Bulgaria s-a pus problema referitoare la deschiderea unor noi puncte de trecere a frontierei de-a lungul Dunarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS