16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Sa va indepliniti cu cinste misiunea si sa va intoarceti teferi!“

„Sa va indepliniti cu cinste misiunea si sa va intoarceti teferi!“

Presedintele Ion Iliescu a trecut ieri in revista trupele Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab“ din Craiova, care vor pleca in Afganistan duminica, 30 iunie, in cadrul misiunii Enduring Freedom.

Dupa ce comandantul Brigazii 2 Infanterie Moto „Rovine“, generalul de brigada Ion Palsoiu, i-a dat raportul presedintelui Romaniei, ceremonialul a continuat cu intonarea imnului de stat si trecerea in revista a trupelor.

Militarii, adunati pe platoul unitatii, au desfasurat apelul solemn si au fost citite numele eroilor cazuti la datorie – Valentin Leoveanu, decedat in Angola, si Emanuel Ciobanu, victima a unui accident mortal in Kosovo.

O misiune pentru combaterea terorismului

Maiorul Nicolae Ciuca, comandantul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab“, i-a prezentat apoi presedintelui Ion Iliescu documentele oficiale ale misiunii, ceremonia continuind cu un serviciu religios oficiat de IPS Teofan Savu, Mitropolitul Olteniei.

„Misiunea militarilor craioveni se incadreaza intr-un program mai larg in ceea ce priveste integrarea Romaniei in structurile euroatlantice, in combaterea terorismului international si in stabilitatea internationala. Va doresc sa va indepliniti cu cinste misiunea si sa va intoarceti teferi!“, le-a urat presedintele celor 405 ofiteri, subofiteri, maistri si sergenti angajati care vor pleca in Afganistan.

Duminica, 30 iunie, primul esalon de 74 de militari va parasi Craiova cu destinatia Kaldahar.

Vasile Bulucea, pirit la presedinte

Inainte de a parasi Brigada 2 Infanterie Moto „Rovine“, presedintele Iliescu a fost intimpinat la poarta unitatii de o craioveanca, veche cunostinta a sotiei presedintelui. Florica Cataranciu, de 68 de ani, pensionara, a tinut sa-i spuna lui Ion Iliescu ca-l iubeste si ca este fericita ca l-a vazut. Batrina nu a pierdut prilejul de a-l piri pe primarul Craiovei ca nu ii face dreptate intr-un litigiu legat de o suprafata de pamint, facindu-l pe Vasile Bulucea sa treaca prin toate culorile curcubeului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS