8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi tineri si-au unit destinele in Penitenciarul din Tirgu Jiu

Doi tineri si-au unit destinele in Penitenciarul din Tirgu Jiu

Ziaristii au semnat ca martori la casatorie

O iubire care a durat aproape 13 ani s-a materializat ieri la Penitenciarul din Tirgu Jiu printr-o casatorie. Cei care au ales sa fie impreuna pentru restul vietii sint Stefan Modilca, de 30 de ani, si Elena Loredana Catanea, de 27 de ani, amindoi din Tirgu Jiu. Mirele este de aproape un an in penitenciar, avind de ispasit o pedeapsa de doi ani inchisoare, pentru tainuirea unui furt. Elena Loredana este cea care s-a supus dorintei lui Stefan de a se casatori, acesta nemaiavind rabdare si fiind foarte gelos pe iubita sa. Un ziarist si o ziarista din Tirgu Jiu au acceptat sa le fie martori celor doi miri.

Pentru conducerea penitenciarului, dar si pentru detinutii care isi ispasesc in acest loc pedepsele, ieri a fost o zi speciala. Acestia au fost bucurosi ca unul dintre colegii lor si-a pus pirostriile, burlacii fiind pusi pe ginduri sa se insoare si ei.

La ora 9.00, in sala de sedinte a penitenciarului si-a facut aparitia viceprimarul Ion Sanda, pregatit sa oficieze cununia civila, nefiind la prima casatorie de acest gen, dupa cum a si declarat. Mireasa a sosit prima, vadit emotionata, mai ales ca urma sa se casatoreasca intr-un loc special. Mirele nu s-a lasat asteptat si s-a prezentat si el, in civil, in fata viceprimarului Sanda. Acesta, dupa ce a indeplinit formalitatile necesare, i-a declarat pe Loredana si pe Stefan casatoriti si i-a invitat pe cei doi ziaristi alesi de miri sa semneze ca martori ai evenimentului. In sala au mai fost prezente si citeva rude ale mirelui, comandantul penitenciarului, dar si Paul Lilea, un educator din penitenciar pe care insurateii l-au ales ca nas. Educatorul a fost cel care, la insistentele lui Stefan Modilca, a pus la cale cununia.

„El, fiind de ceva timp in inchisoare, era gelos pe Loredana, fiindca ar fi putut sa il uite. De aceea a vrut sa nu mai astepte si s-au casatorit in inchisoare. Loredana venea la vorbitor, iar in hirtii era trecuta ca si concubina – acum o trecem sotie. Se mai vedeau ei, insa au vrut sa se casatoreasca si eu m-am ocupat de tot ce trebuia“, a spus Paul Lilea.

„Cununia religioasa o vom face dupa doi ani“

Stefan a ales sa poarte numele sotiei sale, pentru a mai sterge cumva din trecutul sau. De altfel, Stefan Modilca, de acum Catanea, a primit patru ani de inchisoare pentru infractiunea de tainuire a unui furt. Pedeapsa i-a fost insa redusa pentru buna purtare, avind de suportat gratiile inchisorii inca doi ani.

„Voiam sa ne casatorim inainte de a intra el in inchisoare, dar nu a fost sa fie. Am facut cununia in penitenciar si cred ca e mai linistit acum. Este greu pentru noi. Ne vedem oricum destul de des. Ii aduc pachete, mai facem planuri. Vrem sa avem cit mai multi copii“, a afirmat proaspata sotie. Mirele nu isi mai incapea in piele de bucurie, sarutind mereu mireasa: „Mi-a placut mai mult numele sotiei. E mai bine asa! Acum am facut cununia civila. Cununia religioasa o vom face dupa doi ani. Niciodata nu e prea tirziu! De 11 luni sint in inchisoare. O sa trecem impreuna peste acest necaz, mai ales ca ea nu are parinti.“ Comandantul Penitenciarului din Tirgu Jiu, colonelul Eugen Simescu, a declarat ca asteapta cit mai multe casatorii in penitenciar si i-a urat lui Stefan liberare grabnica. Colonelul Simescu le-a permis tinerilor casatoriti sa stea impreuna o ora, spunindu-i mirelui ca are voie sa sarute mireasa in tot acest timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS