17.9 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUnitati speciale de politie au inabusit un razboi intre tigani la Vidin

Unitati speciale de politie au inabusit un razboi intre tigani la Vidin

Intre doua familii de tigani din cartierul Drum Nou din Vidin a izbucnit duminica noapte un conflict soldat cu doi morti, patru case incendiate, o persoana care se zbate intre viata si moarte la spital, sase raniti prin impuscare si aproximativ zece persoane, printre care si un politist, care au suferit rani usoare, a anuntat secretarul sef al Ministerului Afacerilor Interne, Boiko Borisov.

Motivul singeroasei rafuieli este uciderea lui Tvetelin Perov, de 19 ani. Acesta a fost schingiuit inainte de a fi omorit. Se banuieste ca pe 15 iunie, tinarul a jefuit un magazin al fratilor Markov. Apropiatii victimei au invinuit clanul lui Gheorghi Markov de aceasta crima. In timpul luptelor, acesta a fost taiat cu toporul si a decedat in drum spre un spital din Sofia. Aflind ca Tvetelin Perov a decedat, oamenii din clanul sau au inconjurat casa familiei Zranchov, la care este alipit si clanul Perov, declansind un adevarat razboi.

Peste 350 de politisti si jandarmi, imbarcati in masini blindate si insotiti de ciini, au descins ieri-dimineata in cartierul Drum Nou, dupa ce aproape 6.000 de tigani din cele doua clanuri declansasera un razboi cu sabii, topoare, pistoale si grenade. Generalul Boiko Borisov a sosit ieri-dimineata la Vidin. Dupa citeva ore, politistii au calmat spiritele in zona.

„Nu le-am dat nici macar o palma. I-am pus la respect pe participantii la conflict prin tinuta noastra. Adevarata problema nu este insa de natura criminala. Exista tensiune din cauza ratei ridicate a somajului – de 95% – inregistrate in rindul populatiei din cartier. Daca nu s-ar fi oprit conflictul, acum ar fi cuprins toata tara. Romii din Lom pornisera sa-si ajute rudele din Vidin. Interventia eficienta a politiei s-a incheiat inainte ca incidentul sa ia amploare. In prezent, 150 de politisti pazesc mahalaua tiganeasca din Vidin“, a spus dupa operatia reusita generalul Boiko Borisov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS