13.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn puscarias de la Penitenciarul din Tirgu Jiu si-a batut un cui in cap

Un puscarias de la Penitenciarul din Tirgu Jiu si-a batut un cui in cap

Daca in urma cu o luna, doi detinuti de la Penitenciarul din Tirgu Jiu si-au batut cite un cui in frunte pentru ca au fost mutati de la infirmerie in camerele lipsite de confort, saptamina trecuta un al treilea detinut a apelat la acest gest de protest.

Adrian Liucan, de 21 de ani, si-a batut vineri un cui in frunte, pentru ca nu a fost lasat la vorbitor cu Victoria Balasoiu, una dintre detinutele penitenciarului.

Tinarul a fost transportat la Spitalul Judetean din Tirgu Jiu, unde, spre mirarea cadrelor medicale, a refuzat sa i se scoata cuiul din cap, dind si o declaratie scrisa in acest sens.

Vazind ca nu au ce sa ii faca, conducerea Penitenciarului din Tirgu Jiu a hotarit trimiterea lui Adrian Liucan la Spitalul Clinic nr. 1 din Craiova. Detinutul a avut insa ghinion, pentru ca ambii doctori neurochirurgi se afla in concediu.

De la Craiova, tinarul a fost transportat la Bucuresti, unde i-a fost extras cuiul. Adrian Liucan s-a intors ieri sanatos si linistit la Penitenciarul din Tirgu Jiu. Comandantul Penitenciarului din Tirgu Jiu, colonelul Eugen Simescu, a precizat:

„Detinutul era foarte confuz. A venit cu tot felul de motive…Unul dintre acestea era ca nu a fost lasat la vorbitor cu o detinuta, insa nu a venit cu nici un fel de cerere scrisa pe care sa i-o aprob. Se pare ca intre cei doi ar exista ceva, asa vorbeste toata lumea. Mai tirziu a spus ca si-a batut cuiul in cap pentru ca a fost transferat de la infirmerie, unde fusese dus pentru o interventie medicala, inapoi in camera. Acolo nu e asa comod. Dupa ce a fost dus in camera, a cerut sa merga la WC, unde si-a infipt cuiul in cap. Cuiul l-a luat de la un geam. Nu era prea mare. Adrian Liucan s-a enervat foarte mult, dar acum s-a mai linistit. Nu mai refuza nici tratamentul.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS