21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalNava esuata linga Ostrovul Nebuna, in aval de Calafat

Nava esuata linga Ostrovul Nebuna, in aval de Calafat

Un corp de nava s-a impotmolit intr-un banc de nisip in apele teritoriale internationale in aval de Calafat, in zona Ostrovului Nebuna, la kilometrul 752, din cauza cotelor mici ale apelor Dunarii. Corpul de nava construit la SEVERNAV Drobeta Turnu Severin era impins de remorcherul Arad. Acesta trebuia sa ajunga la Santierul naval de la Constanta pentru a fi echipat.

„S-a intimplat in noaptea de 21 spre 22 iunie. Din cauza secetei, apele Dunarii au scazut cu mai bine de un metru, iar nava a esuat“, a spus capitanul Nicolae Capreanu, comandantul Portului Calafat.

De ieri-dimineata, patru remorchere si trei impingatoare incearca sa aduca nava la linia de plutire. Capitanul Nicolae Capreanu, comandantul Portului Calafat, este sceptic. El apreciaza ca operatiunea va avea succes numai daca debitul fluviului va creste considerabil: „Se incearca dezesuarea navei, insa este foarte greu pentru ca este intepenita in bancul de nisip. Daca nu ne ajuta mama natura cu ceva ploaie pentru ca nivelul Dunarii sa creasca nu se poate face nimic“.

Circulatia pe Dunare nu este afectata de nava esuata, insa se desfasoara destul de greu din cauza nivelului scazut al apelor.

Capitania Portului Drobeta Turnu Severin a demarat deja o ancheta pentru stabilirea cauzelor care au dus la esuarea corpului de nava 33. Comandantul portului nu exclude posibilitatea unei greseli de pilotaj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS