9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMai multe persoane din citeva judete ale tarii au murit inecate

Mai multe persoane din citeva judete ale tarii au murit inecate

Mai multe persoane au murit inecate in ultimele zile in mai multe judete ale tarii, numai la Arad fiind inregistrate, in ultimele 24 de ore, trei cazuri de inec.

O fetita de sapte ani s-a inecat duminica intr-un strand din localitatea aradeana Curtici. Mihaela Lulusa a fost la strand impreuna cu mama ei. Femeia sustine ca si-a lasat copilul singur citeva minute, timp in care fetita a intrat intr-un bazin in care nu se mai scalda nimeni. La intoarcere, mama si-a gasit copilul plutind in mijlocul piscinei.

Ieri-dimineata, cadavrul unui tinar de 32 de ani, Mihai Petruse, a fost gasit intr-o balta din localitatea aradeana Sintana. Politistii spun ca barbatul a fost duminica la scaldat cu mai multi prieteni, insa acestia au plecat acasa fara el, pentru ca Petruse a vrut sa mai inoate. Se pare ca el s-a inecat la scurt timp dupa plecarea prietenilor. Tot ieri-dimineata a fost gasit cadavrul unui aradean care s-a inecat in riul Mures.

Petre Takacs, de 32 de ani, s-a dus la plaja, duminica, cu sotia lui si, desi nu stia sa inoate si a fost avertizat ca apa este adinca, a insistat sa faca o baie. El nu a mai reusit sa mai iasa din apa, cadavrul sau fiind gasit de un pescar. In ultimele zece zile, sapte persoane din judetul Arad

s-au inecat in riul Mures. In judetul Covasna, un copil in virsta de 12 ani, din satul Araci, a murit inecat in riul Olt la sfirsitul saptaminii trecute. Samuel Coscodar a plecat impreuna cu alti copii la riu fara sa-i anunte pe parinti. Ei au incercat sa prinda peste cu mina, dupa care au facut baie in Olt, desi nici unul nu stia sa inoate.

In zona unde s-au scaldat, riul Olt este adinc de trei-patru metri din cauza unor lucrari de amenajare a albiei. „Nu stiu cum a facut si a alunecat pe o piatra si a cazut in groapa aia mare. A tipat, dar noi am stat pe mal ca nu stim sa inotam. Nu l-am mai vazut, s-a dus la fund“, a declarat Daniel Coscodar, fratele lui Samuel. Cadavrul baiatului a fost gasit abia a doua zi, fiind scos de ape la mal la aproximativ un kilometru de locul unde cazuse in apa.

In judetul Sibiu, un tinar a murit, la sfirsitul saptaminii trecute, inecat intr-un lac, cu doua zile inainte sa sustina prima proba a examenului de bacalaureat. Flavian Forian Maier avea 21 de ani si absolvise de curind liceul la seral. El s-a dus sa faca o baie, impreuna cu un prieten de-ai sai, insa, din cauza apei reci, a facut un preinfarct si a murit. Desi pompierii sibieni au cautat timp de aproape doua zile in apele lacului, corpul neinsufletit al tinarului a fost gasit abia ieri dupa-amiaza, dupa ce lacul a fost golit cu aproape un metru.

De asemenea, un cioban care a facut baie in apele reci ale lacului Iezer din Muntii Cindreului a murit inecat, la sfirsitul saptaminii trecute.

La Turda, un barbat a fost gasit mort in apele Ariesului, la doua zile dupa ce a plecat la scaldat. Ovidiu Dobra, de 26 de ani, plecase la scaldat impreuna cu un prieten, in zona cunoscuta sub numele La Cascada. La un moment dat, tinarul a intrat in apa si nu a mai iesit la suprafata, corpul sau fiind gasit abia dupa doua zile. Cadavrul a fost transportat la Morga Spitalului Municipal Turda.

Tot in judetul Cluj, un barbat din Dej plecat la pescuit a fost gasit, la sfirsitul saptaminii trecute, mort in riul Somes. Reprezentantii Biroului de Presa al IJP Cluj au declarat ieri ca Simion Dragan, de 45 de ani, a plecat de acasa joi si nu s-a mai intors, cadavrul sau fiind gasit abia duminica, in apele Somesului. Cadavrul a fost transportat la Institutul de Medicina Legala (IML) Cluj pentru efectuarea necropsiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS