15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLicitatiile pentru vinzarea pe un euro a societatilor de stat vor porni de la valoarea investitiilor

Licitatiile pentru vinzarea pe un euro a societatilor de stat vor porni de la valoarea investitiilor

Metoda de vinzare in cazul privatizarilor pentru un euro va fi licitatia cu pret in urcare, pornind de la o valoare egala cu volumul investitiilor prevazute in dosarul de prezentare a societatii respective, potrivit normelor metodologice de aplicare a Legii de accelerare a privatizarii. Totodata, punctajul obtinut pentru anularea datoriilor catre stat ale societatilor care vor fi vindute pe un euro va fi diminuat la jumatate, ceea ce inseamna ca nivelul datoriilor preluate de cumparator va fi mai mare decit in cazul companiilor de stat vindute prin alte metode.

Punctajul maxim pentru obtinerea de facilitati este de 100 de puncte, in timp ce punctajul minim este de 15 puncte. Normele mai stipuleaza ca valoarea de licitatie porneste de la echivalentul volumului de investitii sau al numarului de locuri de munca care ar urma sa fie create si ca licitatia nu poate fi adjudecata la o valoare mai mica decit cea de pornire. Dosarul de prezentare a societatii care urmeaza sa fie vinduta pentru un euro va cuprinde date cu privire la planul de afaceri, volumul minim de investitii tehnologice, volumul investitiilor de mediu si numarul locurilor de munca ce urmeaza a fi pastrate.

Potentialii cumparatori va trebui sa depuna o garantie de participare la licitatie de pina la 20 % din valoarea investitiilor prevazute pentru primul an. In cazul selectarii unui singur ofertant sau prezentarii unui singur ofertant la licitatie, Comisia de privatizare poate sa il declare pe acesta cistigator, daca accepta cel putin valoarea de incepere a licitatiei. Lista societatilor la care vinzarea pachetului de actiuni detinut de stat se va face la pretul simbolic de un euro va fi aprobata prin hotarire de guvern.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS