15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Eu, intr-adevar, vreau sa vad pace in regiunea noastra“

„Eu, intr-adevar, vreau sa vad pace in regiunea noastra“

– D-le Peres, ati putea sa ne spuneti, pe scurt, ce este caracteristic intilnirilor si discutiilor pe care le-ati avut cu presedintele Gheorghi Parvanov si cu premierul Simeon Saxe-Coburg-Gotha?

– In ciuda deosebirilor din convingerile lor, presedintele si premierul au hotarit sa lucreze impreuna, ceea ce este de o deosebita importanta pentru Bulgaria si ei au inteles acest lucru.

– Va numesc arhitectul acordului de pace de la Oslo, care marcheaza inceputul procesului de pace din Orientul Apropiat, dar el nu a inceput sa functioneze. Se stie, de asemenea, ca sinteti unul dintre putinii oameni care au contacte bune cu Iaser Arafat. Ati putea sa faceti legatura intre una si cealalta, mai ales cu privire la faptul daca Arafat este inca partener al Israelului. Va scapa el cu bine dupa ultimele evenimente?

– Acordul de la Oslo a fost intrerupt la jumatate, dat fiind faptul ca a fost facut pe cinci ani, dar a avut posibilitatea sa functioneze doar trei ani pentru ca s-a schimbat guvernul israelian. Ca fiecare nou demers, acest acord a fost intimpinat cu multe rezerve pentru ca oamenilor nu le plac schimbarile. Acordul de la Oslo a pus baze care sint valabile si astazi. Inainte de el nu au existat parteneri palestinieni, cu care sa se negocieze. In ceea ce-l priveste pe Arafat, el va scapa cu bine numai daca asta isi doreste. In caz contrar, vom gasi si alte cai. Eu sint politician de foarte multi ani si cel mai mare vis al meu este ca, intr-adevar, sa vad pace in regiunea noastra. Oamenii sa inceteze sa se omoare, copiii sa se ocupe de stiinta, sa traiasca in viitor fara sa abandoneze traditiile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS