20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO femeie din Matasari a nascut o fetita si a plecat acasa cu un baietel

O femeie din Matasari a nascut o fetita si a plecat acasa cu un baietel

Cealalta mamica, din Motru, a verificat sexul bebelusului, dindu-si seama ca i s-a pus in brate alt copil

„Virusul“ de la Maternitatea Spitalului din Tirgu Carbunesti, unde mai multe cadre medicale au confundat o fetita cu un baietel, a lovit si Maternitatea din Tirgu Jiu. O femeie din Matasari care nascuse in urma cu citeva saptamini a mers la Maternitatea Spitalului Judetean din Tirgu Jiu, pentru a-si lua fetita acasa. Dupa ce a ajuns acasa si i-a prezentat fericita sotului odrasla, si-a dat seama cu stupoare ca asistenta ii pusese in brate un baietel. Acesta apartinea de fapt unei familii din Motru. Problema a fost rezolvata la Maternitatea din Tirgu Jiu, unde cele doua familii s-au intilnit pentru a face schimb de bebelusi. Camelia Roman, sefa Sectiei nou-nascuti din cadrul Spitalului Judetean, a spus ca va propune sanctionarea asistentei care a facut incurcatura.

Ecaterina Conferent a plecat simbata din Matasari la Spitalul Judetean din Tirgu Jiu, unde a nascut o fetita. O data ajunsa la Sectia nou-nascuti, aceasta a fost intimpinata de catre asistenta Camelia Licarete, care, vazind ceva lume pe holurile sectiei, a intrebat: «Cine este mama lui Conferent?». Nimeni nu a spus nimic si cum Ecaterina Conferent era mai aproape de usa salonului, femeia s-a trezit cu un copil in brate. Si daca tot venise sa isi ia copilul si acum il avea, femeia a plecat multumita. Mergind pe mina asistentei Camelia Licarete, proaspata mamica a ajuns acasa, a desfacut scutecele si a observat ca fetita ei avea ceva in plus. Adica era un baietel in toata regula. Disperata, femeia si-a luat sotul si a pornit in goana spre Tirgu Jiu, pentru a-si recupera adevaratul copil. In acest timp, la Sectia nou-nascuti s-a prezentat familia Ianasi din Motru, care a primit in loc de un baiat, fetita familiei Conferent.

„Asistenta e mai mitaita…“

La Tirgu Jiu, familia Ianosi a desfacut scutecele bebelusului si a observat impreuna cu asistenta ca si-au pierdut mostenitorul si ca in locul lui au primit o fetita. In acel moment, asistenta Camelia Licarete si-a dat seama de gafa comisa, spunindu-le celor doi parinti ca fiul lor este la Matasari. Cei trei s-au urcat intr-o masina si au pornit in tromba spre Matasari. Interesant este ca parintii s-au intilnit la jumatatea drumului. Schimbul a fost facut insa la Spitalul din Tirgu Jiu, de unde fiecare mamica a plecat acasa cu ceea ce nascuse. Sefa Sectiei nou-nascuti a spus: „Cred ca, atunci cind a intrebat al cui e copilul, nu s-a exprimat cum trebuie. Asistenta e mai mitaita. O mica neatentie, dar nici mama respectiva nu a zis nimic. Oricum, existau destule moduri prin care se putea verifica identitatea celor doi bebelusi. Noi ii punem fiecarui copil cite un banut si o eticheta.Se pot afla greutatea, sexul si numele. Dar si ca mama: sa iti alaptezi copilul sapte zile si sa nu te uiti ce iei acasa? Bine ca parintii s-au linistit si s-a lamurit toata povestea. Eu tocmai veneam la spital cind am primit aceasta informatie. Asistenta a incercat sa isi mai spele din pacate. A platit benzina pe care familia din Motru a consumat-o pina la Matasari. Vreo 500.000 de lei.“ Camelia Roman a mai precizat ca se va consulta si cu conducerea Directiei de Sanatate Publica Gorj, unde va propune fie o mustrare, fie o penalizare de maximum 10% din salariu. Emil Sandu, directorul Spitalului Judetean, a afirmat: „Astept un raport de la sefa de sectie in legatura cu ceea ce s-a intimplat. In functie de acesta, vom dispune si masuri. S-ar putea sa fie sanctionata si asistenta, si medicii. Se lucreaza in echipa“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS