18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024

Stiri diverse

Hot prins dupa cinci ani

Un tinar din Caracal a fost identificat de politisti ca fiind autorul mai multor furturi in ultimii cinci ani. Dorel Florin Ionila, de 20 de ani, a comis 13 furturi din autoturisme, locuinte si societati comerciale in perioada martie 1997 – februarie 2002. Faptele sale, care erau in evidenta politiei „cu autori neidentificati“, au adus pagube estimate la peste 16 milioane de lei. Prejudiciul a fost in final recuperat in proportie de 90 la suta. Zilele trecute, Parchetul de pe linga Judecatoria Caracal a dispus punerea in miscare a actiunii penale si arestarea preventiva a autorului. Daca va fi gasit vinovat, el risca o pedeapsa cu inchisoarea cuprinsa intre trei si 15 ani. Cercetarile continua in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a celui retinut.

(M.M.)

Colectionar de arme prins

Lucratorii Biroului arme, explozivi si substante toxice din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Olt au efectuat marti, 18 iunie, o perchezitie la domiciliul lui Constantin Nicolici, de 47 de ani, din comuna Vadastrita. Cu aceasta ocazie, politistii au gasit doua pistoale marca Beretta, de calibrul 7,65 mm si 62 de cartuse, toate aflate in stare de functionare si care erau detinute ilegal. Din primele cercetari a reiesit ca armele si munitia apartinusera unui unchi al celui in cauza (in prezent decedat). Constantin Nicolici a spus ca le-a gasit intimplator si le-a ascuns ulterior la domiciliul sau. Nepotul amator de arme este cercetat acum pentru savirsirea infractiunii de nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

(M.M.)

A fost la un pas de a se arunca de pe bloc

Slatinenii care s-au aflat marti, 18 iunie, in jurul prinzului pe strada Textilistului au fost martorii unei scene de cosmar. Un tinar urcat pe acoperisul blocului G1 striga si ii ameninta pe cei care-l priveau, ca se sinucide. Sositi rapid la fata locului, politistii l-au imobilizat, nu fara emotii, pe eroul scenei. Acesta se numeste Florea Madalin Paraschiv, de 23 de ani, din comuna Valea Mare. Cercetarile efectuate de politisti au stabilit ca tentativa de suicid a tinarului se datora unui conflict avut cu parintii sai pe 14 iunie. Cauza: impotrivirea parintilor fata de relatia pe care fiul lor o avea cu o tinara din Slatina. Pentru gestul sau, Florea Madalin Paraschiv a fost retinut, Politia Slatina propunind in cazul sau aplicarea unei sactiuni cu inchisoare contraventionala. Cel mai probabil insa, acesta va presta aproximativ 100 de ore de munca in folosul comunitatii.

(M.M.)

Accident de munca la Exploatarea Miniera Jilt

Gheorghe Plescan, de 51 de ani, din Matasari, lacatus mecanic la Exploatarea Miniera Jilt Sud, a fost prins ieri- dimineata de o banda transportoare, in timp ce schimba o rola la un excavator. Muncitorul a incercat sa dea jos o ghirlanda de role, fara sa observe ca banda excavatorului incepuse sa mearga. Aceasta a fost pornita de excavatoristul Ion Ursan, care a incurcat comenzile. Gheorghe Plescan a fost prins intre rola de ghidare si banda. Cel accidentat a scapat cu viata, fiind internat la Spitalul Judetean Tirgu Jiu, cu traumatism toracic si de bazin. In acelasi spital se afla internat si Ion Dragotoiu, de 33 de ani, angajat al Minei Dragotesti, care a fost lovit de un bulgare de carbune.

(E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS