13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNoul director al DSP Olt „a intrat in probe“ pentru trei luni

Noul director al DSP Olt „a intrat in probe“ pentru trei luni

La nici o zi lucratoare dupa demisia de vineri, 14 iunie, a fostului director al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Olt, dr. Elisabeta Nae, luni a si fost pus in functie, cu toate onorurile, noul director al acestei institutii. Dr. Aurelian Ovidiu Simionescu a fost de acord sa renunte la sefia Sectiei de dializa a Spitalului Judetean Slatina si sa preia conducerea DSP… pentru 90 de zile. Dupa expirarea acestei perioade, activitatea dr. Simionescu va fi analizata si se va decide daca este sau nu necesara prelungirea contractului. Numirea s-a facut in baza Ordinului nr.149 emis pe 17 iunie al ministrului sanatatii si familiei, Daniela Bartos.

Evenimentul a avut loc la sediul DSP, in prezenta prefectului Marin Diaconescu, a conducerii Spitalului Judetean si a reprezentantilor sindicatelor din sanatate, precum si a celor doi directori adjuncti ai DSP. Cu acest prilej, prefectul Diaconescu a spus ca numirea noului director a venit intr-un moment propice (aluzia fiind la adresa noii conduceri a spitalului slatinean, numita si ea de curind). „Avind in vedere ca si la Spitalul Judetean se afla, de putin timp, oameni tineri, se incearca astfel formarea unei echipe puternice fata de cele anterioare si aceasta in ideea ca actul medical in judetul Olt sa se desfasoare in sfirsit asa cum trebuie. S-au intimplat prea multe lucruri rele in Olt, la Spitalul Judetean si in alte spitale, si era nevoie de aparitia unor oameni fermi, hotariti, care sa repuna activitatea medicala pe coordonatele cerute in pragul mileniului III“, a mai declarat prefectul judetului.

La rindul sau, noul sef al DSP Olt, dr. Aurel Simionescu, de 40 de ani, a spus ca prima miscare pe care o va face in noua functie va fi sa se puna la curent cu starea de fapt din domeniu. Pentru ca nu a venit in noul post cu nici o idee preconceputa, acesta a recunoscut ca deocamdata nu stie exact ce va face.

„Voi sti mai multe dupa ce ma voi pune la curent cu lucrurile si, in cele trei luni pe care le am la dispozitie, voi incerca sa «dau» tot ce pot“, a mai spus dr. Simionescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS