13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalO batrina din Turnu Severin se teme ca politia nu va lua masuri impotriva soferului care a accidentat-o

O batrina din Turnu Severin se teme ca politia nu va lua masuri impotriva soferului care a accidentat-o

Veronica Paulescu are oasele de la mina stinga zdrobite

Un accident de circulatie produs miercuri, in jurul orei 9.40, in Drobeta Turnu Severin, la intersectia strazilor Calomfirescu si Smirdan, a dus la ranirea unei batrine, de 75 de ani, internata acum in Spitalul Judetean Mehedinti, cu mina stinga fracturata. Desi are oasele zdrobite, victima accidentului nu poate fi operata de catre medicii mehedinteni, deoarece este bolnava de diabet.

„Ma aflam in intersectie si trebuia sa ma duc la un consult medical, in urma unui infarct suferit. M-am asigurat. Erau mai multe masini parcate linga bordura si am pus piciorul sa traversez, printre ele. Am vazut ultima masina cum vine spre mine si nu am mai apucat sa ma feresc. M-a izbit, m-am dezechilibrat si am cazut. Soferul a coborit si mi-a spus ca eu am cazut singura si ca nu-i nimic grav. A vrut sa ma duca la spital, dar am spus ca imi astept sotul, pe care l-au anuntat vecinii“, a spus Veronica Paulescu, victima accidentului. Sotul sau, Ilariu Paulescu, spune ca soferul a incercat sa-i duca sotia la spital fara sa mai fie anuntata politia.

„Eu m-am opus si am spus ca astept politia. Au venit cei de la Circulatie, au luat declaratii si au facut masuratori, dupa care sotia mea a fost dusa la spital. Politistii nu ne-au spus la ce concluzie au ajuns si nici nu ne-au lasat o copie dupa procesul-verbal“.

„A venit la spital cu citeva rude si a incercat sa ma convinga sa-l lasam in pace…“

Fractura suferita de batrina a necesitat punerea bratului in ghips, durerile mari ale sotiei determinindu-l pe Ilariu Paulescu sa ramina la spital, zi si noapte. Ieri, dupa radiografia facuta la Spitalul Judetean, Veronica Paulescu a aflat ca are oasele zdrobite si ca medicii nu o pot opera:

„Eu am si diabet si nu mi se poate face o operatie. Nu stiu ce o sa fac, la virsta asta, ca am dureri foarte mari. Soferul care m-a lovit, Nedelcu Ion, a venit la spital cu citeva rude si a incercat sa ma convinga de faptul ca am fost lovita usor si ca e bine sa-l lasam in pace“.

Potrivit purtatorului de cuvint al IJP Mehedinti, cpt. Christian Ciocan, soferul nu s-a asigurat in momentul in care a dat masina in spate. Cercetarile in acest caz continua. Familia Paulescu se teme insa ca acest caz sa nu se finalizeze cu nesanctionarea soferului.

„Noi sintem in virsta, nu prea mai avem putere sa umblam pe la politie, sa ni se faca dreptate. Nu cerem bani, nu dorim decit sa fie aplicata legea. Copiii sint departe de noi, in Capitala, asa ca trebuie sa ne descurcam cum putem. Acum a venit si nenorocirea asta, la batrinete“, a mai spus Ilariu Paulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS