16.2 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitisti din teritoriu vor fi detasati vara pe Litoral

Politisti din teritoriu vor fi detasati vara pe Litoral

Ministerul de Interne va detasa pe Litoral anul acesta, pentru ultima oara, ofiteri si subofiteri de la inspectoratele judetene, de anul viitor, Politia Constanta urmind sa asigure ordinea publica in sezonul estival doar cu efectivele proprii si cu elevii de la scolile de profil, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, generalul de divizie Zaharia Toma, prim-adjunct al ministrului de interne.

Zaharia Toma a precizat ca efectivele Politiei Judetene Constanta sint suficiente pentru a face fata cu bine mentinerii ordinii publice pe Litoral in tot timpul verii, nefiind justificata reducerea eficientei politiei din alte zone ale tarii prin detasarea unor efective pe Litoral.

„Politistii constanteni vor fi ajutati numai de elevii de la scolile de profil, pentru ca ei oricum trebuie sa faca practica“, a mai spus generalul Toma. Peste 250 de politisti din mai multe judete ale tarii vor fi detasati pe Litoral, incepind din aceasta saptamina, pentru a asigura ordinea publica in sezonul estival. Politistii se vor afla pe Litoral in trei serii, intre 16 iunie si 31 august, sosind din teritoriu impreuna cu 40 de mijloace auto (autoturisme, motociclete si autospeciale).

Ei vor completa efectivele Inspectoratului Judetean de Politie Constanta la serviciile de criminalistica, politie judiciara, politie rutiera si de ordine publica. Astfel, 78 de politisti imbracati in bermude si tricouri vor fi folositi pentru asigurarea ordinii pe plaje, ei avind puncte fixe de lucru in corturi inscriptionate, in toate statiunile. Aceste echipe vor fi suplimentate cu 194 de elevi de la scoala de subofiteri de la Cimpina, care isi vor efectua stagiul de practica pe Litoral. In cazul in care va fi nevoie, efectivele de politisti detasati pe Litoral vor fi suplimentate.

Patrulele de politisti vor circula in statiuni, iar echipaje auto vor supraveghea drumurile din judet, pentru a depista masinile furate si soferii bauti sau vitezomani. Politistii de frontiera vor participa si ei la aceste actiuni, pentru a identifica strainii aflati ilegal in Romania sau persoanele care agreseaza cetateni straini. Masuri similare vor fi luate si in gari sau autogari, precum si in trenuri. Politistii de la Transporturi vor colabora, in acest sens, cu jandarmii si cu angajatii caii ferate. Turistii – mai ales cei straini – vor fi sfatuiti cum sa se poarte pentru a nu cadea victima unor infractori (care comit furturi din autoturisme, din camere si de pe plaje, inselaciuni, acostari), prin pliante distribuite prin intermediul hotelurilor.

Totodata, personalul unitatilor turistice a fost instruit cum sa isi intareasca masurile de siguranta si de paza a bunurilor si valorilor incredintate de turisti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS