15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAncheta in cazul tinarului din Tirgu Carbunesti care a murit in penitenciar

Ancheta in cazul tinarului din Tirgu Carbunesti care a murit in penitenciar

Politia Gorj si Parchetul Militar Craiova cerceteaza cauzele decesului tinarului de 18 ani din Tirgu Carbunesti, dupa ce comunitatea de romi din oras i-a acuzat pe politisti ca l-ar fi omorit pe acesta in bataie, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, prefectul de Gorj, Toni Grebla. Sute de romi din Tirgu Carbunesti s-au strins, la sfirsitul saptaminii trecute, timp de doua zile, in fata primariei pentru a afla de la primarul Cristian Toader Pasti adevarul despre moartea lui Nelu Balasoiu.

Tinarul a murit, saptamina trecuta, in Penitenciarul Jilava, la o zi dupa ce fusese transferat de la Penitenciarul din Tirgu Jiu pentru a fi tratat de pleurezie (apa la plamini). Rudele si cunoscutii sai spun, insa, ca tinarul era perfect sanatos cind era in libertate si cred ca decesul a fost cauzat de batai pe care tinarul le-ar fi primit in timpul detentiei in arestul Politiei Tirgu Carbunesti. Ei spun ca au aflat de la colegii de celula ai lui Balasoiu ca acesta a fost batut pentru a recunoaste si unele furturi auto pe care nu le-a comis.

Balasoiu a murit pe 5 iunie. Prefectul Toni Grebla a precizat ca rudele celui decedat au depus o plingere si au cerut declansarea unei anchete. El considera ca este firesc ca politia judeteana sa inceapa propriile cercetari pentru a clarifica acuzatiile care ii vizeaza pe unii angajati ai institutiei.

Prefectul Toni Grebla a precizat ca anchetatorii asteapta raportul Institutului de Medicina Legala din Bucuresti pentru a putea incepe cercetarile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS