22.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCopil de cinci ani - accidentat de un politist craiovean

Copil de cinci ani – accidentat de un politist craiovean

Un politist a accidentat joi seara un copil de cinci ani, chiar in fata Spitalului Clinic nr.1 Craiova. Geanina Fistogeanu se intorcea acasa de la bunici intr-un taxi, insotita de bunica ei. In dreptul Spitalului Clinic nr.1, masina a oprit, iar fetita, familiarizata cu peisajul din apropierea casei, a coborit nerabdatoare, fara sa o mai astepte pe bunica ei, care trebuia sa plateasca mai intii calatoria.

Geanina a tisnit apoi prin spatele unui autoturism parcat, drept in mijlocul drumului, sub rotile unui Cielo (nr.DJ-99-BAF). Copilul a fost internat de urgenta in Clinica de terapie intensiva a Spitalului nr.1 cu diagnosticul politraumatism, fracturi multiple la nivelul membrelor inferioare.

Autorul accidentului, Florea Pirvu, de 44 de ani, este subofiter in cadrul Biroului Cercetari Penale din cadrul Politiei municipiului Craiova, iar in momentul accidentului se afla in afara orelor de program. In urma efectuarii analizelor de singe specifice s-a constatat ca nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice.

Petrica Bascricea, unchiul victimei, a spus ca singurul lucru care mai conteaza acum este ca fetita sa se faca bine: „Sper din tot sufletul, cu ajutorul lui Dumnezeu si al medicilor, ca nepoata mea sa nu moara“. Medicii s-au aratat insa destul de rezervati in privinta sanselor ei de supravietuire. Politia a inceput cercetarile, urmind ca dosarul sa fie inaintat Parchetului Militar Craiova.

Alt accident, acelasi tipar

Ca si cum nu ar fi fost de ajuns un asemenea eveniment, in aceeasi seara, la Bratovoiesti, o alta fetita de cinci ani, Laura Brozban, a fost lovita de un autoturism, in circumstante asemanatoare. Accidentul s-a produs la o curba din apropierea dispensarului comunal, in timp ce fetita traversa strada in fuga.

Soferul implicat, George Craciun, de 34 de ani, din Craiova, era in acel moment la volanul autoturismului Peugeot cu numarul de inmatriculare B20304, proprietate a firmei FELRIO PROD SRL. Dupa accident, Craciun a luat copilul in masina si l-a transportat la Spitalul Clinic nr.1 Craiova.

Laura Brozban a fost internata in Clinica de Chirurgie Pediatrica, cu diagnosticul „fractura humerus sting treimea medie“. Mama, Angela Brozban, a recunoscut ca lasase copilul acasa nesupravegheat si ca a aflat de accident abia dupa ce fetita a fost internata: „Eram la cimp, praseam porumbii unui vecin cind a venit soferul si mi-a spus ca fata mea e la spital“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS