18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTrei persoane au intrat in greva foamei in fata Tribunalului Mehedinti

Trei persoane au intrat in greva foamei in fata Tribunalului Mehedinti

Nicolae Sculeanu, din comuna Breznita de Motru, judetul Mehedinti, a intrat de luni in greva foamei, in fata Tribunalului Mehedinti, pentru a demonstra „coruptia din Judecatoria Strehaia si din Tribunalul Mehedinti“. De ieri, alte doua persoane s-au alaturat gestului sau, protestind impotriva nedreptatilor pe care justitia le-ar fi facut in cazul familiilor lor.

Nicolae Sculeanu a cumparat, pe 31 mai 1999, 10.000 de metri patrati teren arabil, in comuna Breznita de Motru, de la Murgu Nicolae, pentru care a platit doua milioane de lei. In actul de vinzare-cumparare, Murgu Nicolae a declarat terenul ca fiind in proprietatea sa si ca „nu are sarcini, asa cum rezulta din certificatul de sarcini emis de Judecatoria Strehaia, garantind pe cumparator pentru cazurile de evictiune totala sau partiala“. La scurt timp, 2.500 de metri patrati din cei 10.000 au fost revendicati ca fiind proprietatea lui Gavril Gusman, din aceeasi localitate, care a si ocupat aceasta suprafata, in baza reconstituirii dreptului de proprietate. In aceste conditii, Nicolae Sculeanu a apelat la justitie, solicitind anularea titlului de proprietate si lasarea in posesia sa a suprafetei de 0,25 ha. Judecatoria Strehaia a respins actiunea reclamantului, prin sentinta civila nr. 791, din 2 mai 2000. Nicolae Sculeanu nu a renuntat si apelul la aceasta decizie a fost admis de Tribunalul Mehedinti, prin Decizia Civila 2914/A, din 22.11.2000, cauza fiind trimisa spre rejudecare.

„Gusman Gavril a facut recurs si s-a hotarit efectuarea unei expertize tehnice agricole. Potrivit raportului, el ar fi detinut inainte de colectivizare acel teren pe care eu l-am cumparat si a cerut o reconstituire a dreptului de proprietate. Eu am cumparat terenul si nu aveam de unde sa stiu altceva, a spus Nicolae Sculeanu. Judecatoria Strehaia a respins la 6 decembrie 2001 actiunea sa si a hotarit ca suprafata de 2.500 de metri patrati ii apartine lui Gusman Gavril, deoarece „reclamantul nu a facut dovada faptului ca piritul nu era indreptatit la reconstituirea dreptului de proprietate“. Nemultumit de decizia justitiei, Nicolae Sculeanu a decis sa intre in greva foamei, pe termen nelimitat, in fata Tribunalului Mehedinti.

„Trebuia evacuata o alta persoana, dar l-au scos afara pe fiul meu…“

Gestul lui Nicolae Sculeanu le-a dat curaj si altor doua persoane. Tatiana Machis si Paraschiva Matei au intrat si ele de ieri in greva foamei, nemultumite de deciziile judecatoresti date in cauzele lor. Astfel, in timp ce Tatiana Machis este nemultumita ca tatal sau a fost batut, de citeva ori la rind, dar nimeni nu a luat vreo masura, Paraschiva Matei sustine ca fiul si sotul ei au fost evacuati pe nedrept. „Trebuia evacuata o alta persoana, dar l-au scos afara pe fiul meu, prin executare silita. Asta este dreptatea in Romania. O sa stam aici, pina cind se va face lumina in dosarele noastre“, a spus Paraschiva Matei. Apartamentul care face obiectul procesului se pare ca a fost pus gaj, pentru un imprumut de citeva mii de marci, nerestituit la timp.

Potrivit purtatorului de cuvint al Tribunalului Mehedinti, Violeta Negreanu, Nicolae Sculeanu are posibilitatea formularii recursului si se afla in termenul in care poate face recurs: „Si in cazul celorlalte doua persoane, nu cred ca intrarea in greva foamei constituie o solutie care le poate favoriza situatia actuala. Urmarea cailor legale de atac este cea care se utilizeaza de catre orice persoana nemultumita de un act de justitie“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS